Hírek

2005.02.05. 09:49

Hírsáv

BAMA

Milliós mozgóbér a vezetőknek
A vezérigazgatók után a pénzügyi, az értékesítési vezetők keresnek legjobban Magyarországon. A Hewitt Inside tanácsadó cég kutatásából kiderül, hogy az éves keresetet minden vezetői poszton milliós nagyságrendű mozgóbér egészíti ki. (vg)

Fejlesztések az Alföld határ menti részein
A határokon átnyúló Interreg III/A program pályázatait várhatóan február közepén írják ki. Ennek révén három év alatt összesen 32 millió eurós forrást biztosítanak a Dél-Alföld és az Észak-Alföld megyéinek a határ menti együttműködésének elősegítésére, hangzott el tegnap Békéscsabán az Interreg-konferencián. (hkj)

Keresik a Világbank elnökének utódját
Nyilvános eljárással kellene kiválasztani a Világbank következő elnökét, a távozó James Wolfensohn helyett, javasolta Peter Woicke, a szervezet egyik részlegének vezetője. Az utódot jelölőbizottságnak kellene megkeresnie, mert így kerülhet a leginkább hiteles személy a posztra. (vg)

Versenyképességet javító adókedvezmények
Az üzleti élet nyitottabb az adórendszert érintő kezdeményezésekre, mint a tagállamok kormányai, hangsúlyozta Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámügyekért felelős biztosa. Szó van róla, hogy a versenyképesség növelése érdekében adókedvezményekkel ösztönözzék a cégeket és a tagállamokat. (vg)

Három magyar és egy szlovák pályázó az M0-sra
Négy minősített résztvevője maradt az M0-s Északi Duna-híd tenderének – jelentette be a kiíró Nemzeti Autópálya Rt. A Betonút, a Vegyépszer és a Hídépítő-Strabag szervezte társaság mellett a szlovák Doprastav tehet ajánlatot az Északi Duna-híd megépítését is magában foglaló munkára. (tv)

Zara László az Adóreform Bizottságban
Draskovics Tibor pénzügyminiszter felkérte Zara Lászlót, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete elnökét, hogy vegyen részt az adóreform kidolgozásában. Megbízta azzal is, hogy legyen tagja annak az Adóreform Bizottságnak, amely e munkálatokat öszszefogja, és vezesse az adóigazgatás egyszerűsítésével foglalkozó albizottságot. (hkj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!