Hírek

2005.02.22. 08:11

Beckham mesterhármasa

Hegyi Á.

[caption id="" align="alignleft" width="135"] A minta Cruz – és Romeo – számára: Brooklyn már háromévesen focizott
[/caption]Az előző esztendő jelentős részét azzal töltötték az angolok, hogy megpróbálták kitalálni, kivel csalta meg feleségét David Beckham. Jelöltek voltak Angliában és Spanyolországban egyaránt. A bulvárlapok hónapokig hozták címlapon az önjelölt sztárszeretők nevét, illetve a középpályás és volt popsztár neje különválását. Erre aztán csattanós választ adott a család. Vasárnap délelőtt ugyanis megszületett a pár harmadik fia, aki a keresztségben a beszédes Cruz nevet kapta. A császármetszéssel napvilágra segített 3,2 kilós kis jövevény máris az angol lapok érdeklődésének középpontjában áll, mégpedig nem éppen hétköznapi neve miatt. A két nagyobb fiúcska sem hétköznapi nevet visel: az ötéves Brooklyn, például fogantatása helyéről, a New York-i városrészről kapta nevét. A kétéves Romeo viszont kilóg a sorból, az ő nevének nincs sztorija, egyszerűen csak tetszett a szülőknek.

Az angol és spanyol nyelvben egyaránt jártas szigetországi bulvárlapok most azon köszörülik nyelvüket, hogy a Cruz valójában női név. Pedig Beckhamék óvatosak voltak, hiszen eredetileg a Jesus nevet szánták a kis lurkónak, azonban megijedtek a várható reakcióktól.  

A beadástól Pénelope Cruzig

A névadásról folyó találgatások az alábbi ötleteket szülték. A Cruz név tisztelgés a család barátai Tom Cruise és Pénelope Cruz előtt, főként a Vanília égbolt című filmben nyújtott közös alakításuk nyűgözte le Victoriát. A név utalhat a Becks tarkójára tetovált keresztre is. Jelölheti a Beckham védjegyeként számon tartott tértölelő beadást. De ezt spanyolul úgy mondják, „cruce la bola”, a „cruz” a vallási szimbólumként ismert keresztet jelöli. Davidünk spanyoltudása még korántsem tökéletes. Az oxfordi egyetem spanyolszakértője tömör véleményt alkotott: „Ez hülye választás volt.” Arról nem beszélve, hogy újabb pletykák táptalajául szolgálhat, hogy Manchester legmenőbb melegklubja a Cruz 101 nevet viseli.

Ötletek a gyepről

Az angol lapok persze ötletekkel is ellátták Beckhaméket. A negyedik gyermeknek a következő spanyol neveket ajánlják.

Bola Labda

Pena Büntető

Esquina Szöglet

Lanzar Bedobás

Tiro indirecto Közvetett szabadrúgás

Fuera de Lugar Les

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!