Hírek

2005.01.11. 00:00

Újabb rengés Szumátrán

Erős földrengés rázta meg hétfőn reggel az indonéziai Szumátra szigetén lévő Banda Aceh város épületeit és a lakosok sikoltozva menekültek az utcára.

Gyulay-Csák

[caption id="" align="alignleft" width="296"] Kezdetleges módszerekkel csomagolják be és szállítják el az oszlásban lévő tetemeket Indonéziában
[/caption]Sérülésekről vagy károkról egyelőre nem érkeztek jelentések Banda Acehból. Az amerikai földtani megfigyelő intézet szerint  a földmozgás a Richter-skála szerinti 6,2 erősségű volt, a várostól 60 kilométerre az Indiai-óceánban. A tizenegy országot sújtó földrengés áldozatainak kétharmada Szumátrán vesztette életét.

Egy dél-thaiföldi ideiglenes temetőben eddig mintegy négyszáz holttestet ástak ki. A halottakat DNS-vizsgálatnak vetik alá, hogy megállapítsák személyazonosságukat – közölte Stephen Wilson amerikai sebész. A holttestek mind ázsiaiak, ezzel kívánják azokat a híreszteléseket megcáfolni, hogy külföldieket is ismeretlen sírba temettek volna azonosítás nélkül.

Több száz ember tüntetett Srí Lanka tamil lázadók által elfoglalt északi részén az ellen, hogy Kofi Annan ENSZ-főtitkár teljesítette Colombo kérését, és nem ment el ebbe az országrészbe.

Adósságfelfüggesztés

A tömeges nélkülözés további elmélyülésének megakadályozására szerdán fel kívánják függeszteni a katasztrófasújtotta területek adósságának viszszafizetését. A legfontosabb hitelező országokat tömörítő Párizsi Klub döntését Hervé Gaymard, francia pénzügyminiszter jelentette be.

Gyulay-Csák -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!