Hírek

2005.01.18. 06:54

Több női tag kellene az olimpiai bizottságba

BAMA

Továbbra is érvényben van a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak az az ajánlása, amely szerint a nemzetközi és nemzeti sportszervezetekben legalább 20 százalékra kellene emelni a nők létszámát a döntéshozók körében.
A MOB jelenlegi 156 tagja között csupán húsz hölgy van, ezért a hazai ötkarikás szervezet Faragó Judit vezette női bizottsága az idei tisztújítás előtt felkeresi a MOB-tagok delegálására jogosult szervezeteket, sportági szakszövetségeket, és igyekszik rávenni őket, hogy alkalmazkodjanak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásához és delegáljanak minél több nőt a MOB tagjainak sorába. 
A Magyar Olimpiai Bizottság női bizottsága a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímeát és Vura Márta sportpszichológust jelölte a Nők sportjáért díjra. A MOB elnökségének jóváhagyása esetén a tervek szerint a márciusi sajtónapon a médiadíjakkal együtt nyújtják át a kitüntetéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!