Hírek

2004.12.13. 07:17

Műkorcsolyázóból színésznő lett

Konkoly E.

Bebesi Horváth Kata

Budapest, 1977. november 1.

2001-ben végez Gór Nagy Mária színi- tanodájában

2001 óta a Madách Színház tagja

Bebesi Horváth Kata 13 éves koráig jégpályáról álmodott, csillogó ruháról, forgásokról.  A fiatal lánynak a műkorcsolya volt élete értelme.
Egy baleset azonban véget vetett a még el sem kezdődött karriernek. Egy évre rá talpra állt. Beiratkozott az Aranytíz musicalstúdióba. A gimnáziummal párhuzamosan elvégezte, majd megpróbálkozott a színművészeti egyetemmel. Nem vették fel, Gór Nagy Mária színitanodájába azonban igen. Kisebb szerepek következtek, míg 2001-ben Kerényi Imre a Madách Színházba nem hívta. Első szerepét Molnár Ferenc Egy, kettő, három, Az ibolya című drámájában kapta. Ma már játszik Az operaház fantomjában, a Hegedűs a háztetőnben, a Ludas Matyiban, az Anna Kareninában, az Isten pénzében. És önálló estje is van Musical-est néven, amellyel az országot járja.
Kata egy éve ment férjhez. Nagy családot szeretnének, ám egyelőre csupán egy kis hörcsögük van, Tóbiás névre hallgat. Férjével, aki profi biliárdjátékos, biliárdozni is szoktak. És komolyzenét is szívesen hallgatnak, Vivaldit legszívesebben. Amúgy az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán hittant tanul. Miért? – Mert érdekel a hitem – mondja mosolyogva. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!