Hírek

2004.12.21. 00:00

Másodszor gyanúsítják a kettős gyilkossággal

Nagy E. D.

Hét éve történt gyilkosságra derítettek fényt a budapesti nyomozók. Keszthelyi József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője szerint most gyűltek össze a bizonyítékok a tettesek ellen. A bűncselekmény 1997. március 27-én történt. A két elkövető Budapesten, a VIII. kerületben két idős nőt megkötözött és bántalmazott otthonukban. A 86 éves sértett a helyszínen, a 76 éves asszony a kórházban vesztette életét.
D. Alfrédot (51) már a bűncselekmény után meggyanúsították, ám nem gyűlt össze ellene elég bizonyíték. A nyomozók hét év elteltével kiderítették, a kettős rablógyilkosságot mégis ő követhette el. Társa pedig V. János (39) volt, akit a rendőrség garázdaság miatt keresett. D. Alfréd, ahogyan korábban is, tagadja a bűncselekmény elkövetését.
A tettesek arany ékszereket, festményeket és némi készpénzt vittek el magukkal. Keszthelyi azt mondta: a rendőrség azt is tudja, hogy a zsákmánytól hogyan próbáltak megszabadulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!