Hírek

2004.12.02. 00:11

Keresztül Pest megyén

BAMA

Pilisvörösvár Új nyílászárók
A város önkormányzata nyert a gazdasági minisztérium energiamegtakarítási pályázatán. A pénzből 30 millió forintot fordítottak a polgármesteri hivatal, a Templom téri iskola és az egyik óvoda nyílászáróinak teljes cseréjére. (vm)

Pomáz Csendes kutyák
Egy pomázi cég ugatásszabályozót forgalmaz. Az elemes készüléket az állat gégéjének rezgése hozza működésbe. Amikor a kutya ugatni kezd enyhe áramütést kap, amely nem káros, de kellemetlen. Ha a négylábú 20 másodpercig csendben marad, a készülék a figyelmeztető hang adására állítja magát. Később a kutya már a hang figyelmeztetésére is abba hagyja az ugatást. (vm)

Százhalombatta Hamvas Béla emléke
Ma délután öt órakor Hamvas Béla emlékestet rendez az író nevét viselő városi könyvtár. Az emlékest változatos programokat ígér, melyek központi témája a bor. Ezen az estén ünnepli meg a húszéves könyvtár, hogy öt éve vette fel az író nevét. (vs)
 
Törökbálint Kábeltelevízió
Hosszú helyben toporgást követően végre megindult a településen a kábelhálózat fejlesztése. A kiépítés azért kezdődhetet meg, mert az önkormányzat egy 50 milliós hitelre kezességet vállalt. (vs)

Vác Építési telkek
A lakosság további csökkenésének megakadályozása érdekében az önkormányzat a lakhatási lehetőségek növeléséről határozott. Legutóbb a Szent-györgyi Albert utcában alakítottak ki öt építési telket. Az ingatlanokra vonatkozó adásvételi szerződéseket december közepéig kötik meg. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!