Hírek

2004.11.26. 07:30

Ocskay visszatér a jégre

Két hónappal ezelőtt Ocskay Gábor kis híján befejezte pályafutását. Az ország egyik legtehetségesebb hokisánál megállapították, hogy a megnagyobbodott szíve funkcionális zavarokat okoz.

Szabó Tamás

Derült égből villamcsapásként érkezett szeptemberben a hír, miszerint az Alba-Volán és a magyar válogatott centere kénytelen befejezni a karrierjét. Ocskaynál egy EKG-vizsgálat során rendellenességet tapasztaltak.
– Tudtam, hogy a versenyzéstől megnagyobbodott a szívem, ez az élsportban szinte természetes
– mondta Ocskay Gábor. – Az EKG-vizsgálat után viszont közölték velem, hogy már veszélyes méretet öltött. Ekkor merült fel, hogy ez akár a pályafutásom végét is jelentheti.
A 28 éves sportoló nem nyugodott bele. Pécsett újabb vizsgálatokat végeztek rajta.
– Terheléses vizsgálatokat végeztek, emellett konditerembe jártam és kerékpároztam. Padlóra kerültem, a családom és a barátaim tartották bennem a lelket. Senkinek sem kívánom ezt a rossz időszakot.
Szerencsére az elmúlt két hónapban kiderült, hogy nincs akkora baj. Ocskay hétfőn újra korcsolyát húzhat.
– Természetesen nyolc hét kihagyás után csak könnyített edzést végezhetek. Ráadásul néhány napja szívkatéteres vizsgálatom volt, vagyis óvatosnak kell lennem. Továbbra is ellenőrizni fognak, háromhavonta kontrollra kell jelentkeznem. Leghamarabb januárban, a Kontinentális Kupa négyesdöntőn térhetek vissza a kezdőcsapatba. Már alig várom, hogy jégre léphessek.

Magyar Kupa-döntő Dunaújvárosban

Ma este 19 órakor Dunaújvárosban játsszák a jégkorong Magyar Kupa döntőjét. Nincs meglepetés, újfent a DAC-Invitel és az Alba Volán feszül egymásnak. A találkozóra a 800 forintos ülőhelyre szóló belépők már elfogytak. Ellenben az 500 forintos álló-, illetve a 300 forintos diák- és nyugdíjasjegyek még korlátozott számban kaphatók. Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke bejelentette, hogy a győztes csapat 750 ezer forintos díjazásban részesül. A mérkőzést a Sport1 csatorna élőben közvetíti.

Az ország egyik legtehetségesebb hokisánál megállapították, hogy a megnagyobbodott szíve funkcionális zavarokat okoz. Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!