Hírek

2004.11.23. 07:13

Német leckére készülve

A Feyenoord elleni bravúros döntetlen (1-1) után, csütörtökön (Sport1, 18.15 óra) a Schalke 04 ellen vívja második UEFA-kupa-csoportmeccsét a Ferencváros labdarúgócsapata.

R. M.

A zöld-fehérek esélyeit csökkenti, hogy László Csaba vezetőedző együttese ezúttal idegenben lép pályára. Mindkét klub háza táján jó előjelekkel, idegenbeli győzelemmel a hátuk mögött készülnek a játékosok. A Schalke 04 a Leverkusen (3-0), a Ferencváros a Zalaegerszeg (5-1) ellen nyert a hétvégi bajnoki fordulóban.

László Csaba eltiltás miatt egyetlen futballistára nem számíthat a németek ellen: a három sárga lapos Sorin Botis pihenőre kényszerül. A gelsenkirchenieknél viszont mindenki készen áll a játékra. Az összecsapást a három éve átadott AufSchalke Arénában játsszák, ami a házigazdáknak eddig szerencsés helyszínnek bizonyult az UEFA-kupában. Nyolc győzelem mellett mindössze egy döntetlen és egy vereség a mérlege a német csapatnak saját stadionjában. A csoport másik találkozóján a Basel a Heartsot fogadja, a Feyenoord ezúttal szabadnapos.

A szurkolók a csapattal utazhatnak

A ferencvárosiak holnap, különgéppel indulnak Németországba. Akik idejében jelentkeznek a szurkolók közül, azok a csapattal együtt utazhatnak a mérkőzésre. Az út – háromcsillagos szállodával és reggelivel – személyenként 80 ezer forintba kerülne, de az FTC Rt. 15 ezer forint kedvezményt biztosít. Így a drukkereknek fejenként 65 ezer forintot kell fizetniük. Az ár nem tartalmazza a reptéri illetéket és meccs belépőjét.

Huszti és Vágner a leggólerősebb

Idén hét nemzetközi kupameccsen szerepelt a Fradi. Júl. 27., BL-sel.: Tirana–FTC 2-3. (Huszti 2, Hajdari, öngól). Aug. 4., BL-sel.: FTC–Tirana 0-1. Aug. 11., BL-sel.: FTC–Sparta 1-0 (Vágner). Aug. 25., BL-sel.: Sparta–FTC 2-0. Szept. 16., UEFA-kupa: Millwall –FTC 1-1 (Lipcsei). Szept. 30., UEFA-k.: FTC–Millwall 3-1. (Rósa, Botis, Vágner). Nov. 4., UEFA-kupa-csoportkör: FTC–Feyenoord 1-1 (Tőzsér).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!