Hírek

2004.11.16. 00:48

Győzelemért mentek

A magyar válogatott világbajnoki selejtezőcsoportjában eddig kétszer szerepelt idegenben, és mindkét meccsét elvesztette. Most ismét vendégként lép pályára.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="158"] Gera Zoltán, a válogatott csapatkapitánya lekéste a csatlakozást, ezért csak a szigeten találkozott társaival
[/caption]„Kötelező” javítani a negatív mérlegen. Ha nem sikerül nyerni, akkor elszállnak a továbbjutási remények. Tegnap délelőtt 11 órakor indult volna Ferihegyről a magyar válogatott különgépe La Vallettába. Ám a kedvezőtlen időjárás, valamint a repülőtér egyik kifutójának felújítási munkálatai miatt késve szállt fel a gép. A fél- órás csúszás aligha okozott gondot, nem ezen múlik a sikeres szereplés. A leszállás után kettévált a magyar küldöttség.
Az A válogatott a máltai fővárosban lévő szállodába ment, míg az utánpótlás autóbusza Gozo szigetére indult, ott játsszák ugyanis az utánpótláskorúak mérkőzését.
Lothar Matthäus hétfőn nagyszerű, 15–18 fokos melegben tartott átmozgató edzést a máltai labdarúgó-szövetség edzőközpontjában, majd kedden este Ta’Qaliban, a világbajnoki selejtező színhelyén lesz még egy foglalkozás.
– Csak ismételni tudom magamat, győznünk kell Málta ellen, hogy versenyben maradjunk – mondta a Reggelnek a válogatott szövetségi kapitánya.
– Tiszteletet parancsol Málta pontszerzése Izland ellen, de nem kell megijedni. Ellenfelünk erőssége a védekezés, de ha mi a találkozó első szakaszában gólt szerzünk, akkor nekik ki kell támadniuk, és az nekünk kedvez. Végleges összeállítás csak szerdán délelőtt várható. Az jó hír, hogy a jelenlévők között nincs sérült, de nem tudom, hogy Gera Zoltán milyen állapotban csatlakozik majd hozzánk.

Német kapitány

A máltaiaknak éppen úgy német szövetségi kapitánya van, mint a magyaroknak. Horst Heese második alkalommal dirigálja a szigetország válogatottját. Első kapitányi korszakának (1988–1991) legnagyobb sikerének éppen a magyarok elleni, 1989-es, budapesti 1-1-et tartja. 2003. decemberében, immár egykori legjobb játékosa, Carmel Busuttil társaságában vette át ismét a válogatottat.

Gera rossz napja

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion vasárnap 2-1-es vereséget szenvedetta Middlesbrough együttesétől. Gera biztatóan játszott, ezért volt meglepő, hogy új edzője, Bryan Robson a 60. percben lecserélte. A meccs után a magyar csatár gépkocsiba ült, hogy Budapestre repüljön és csatlakozzon a Málta ellen készülő kerethez. A repülőtérre vezető úton azonban a kocsi dugóba keveredett. Hiába tett meg mindent a WBA klubjának sofőrje, a repülőt nem sikerült elérni. Szerencsére az MLSZ hétfőre még tudott jegyet biztosítani egy Birminghamből induló közvetlen La Valletta-i járatra, így végül a csapatkapitány, ha jelentős késéssel is, megérkezhetett a világbajnoki selejtező helyszínére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!