Hírek

2004.11.19. 06:57

Engedély nélkül törik fel a város útjait

Farkas Melinda

Egész napos közúti ellenőrzést tartottak a rendőrség, az önkormányzat, a Fővárosi Közlekedési Felügyelet és a polgárőrség szakemberei. A BRFK közlekedésrendészeti főosztálya azért kezdeményezte az együttes fellépést, mert egyre több a probléma az útfelbontók engedélyeivel.

A rendőrök négy szektorra osztották a fővárost. Az észak-budai zónában, a Füge utcában a UPC megbízásából törték fel a járdát.
A cégnek volt engedélye, viszont nem táblázta ki a környéken az útjavítást. Ilyen esetben feljelentik a beruházót, és átlagosan 60 ezer forint pénzbírságot szabnak ki.

A járdát egyébként a kapuk előtt is feltörték, így egy kocsi a szemünk előtt ragadt be a gödörbe, amikor be akart fordulni az udvarba. Az egy házsorral lejjebb lévő Ady Endre utcát teljes szélességében lezárták. A kivitelező két új csatlakozót akart bekötni, de elvágta a vízvezetéket. A forgalmi táblákat itt sem tették ki.

Az is előfordul, hogy a beruházónak egyáltalán nincs engedélye. Ilyenkor a bírság mellett általában kizárják őket a további munkák engedélyeztetéséből. 

További képeink a képgalériában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!