Hírek

2004.11.11. 07:15

A győzelem számít

Napra pontosan négy hét múlva, december 9-én rajtol a 6. női kézilabda Európa-bajnokság. A meccseknek öt helyszín, Győr, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Debrecen, míg a végjátékban Budapest ad otthont.

Schiller Zsolt

A kontinensbajnokság jegyei remekül fogynak, így aki a helyszínen akar szorítani a lányoknak, az ne várjon sokat. Válogatottunkra hat edzőmérkőzés vár a viadalig, az ukránok, a románok és a szlovénok ellen is egyaránt kettő.
– Még nem állunk sehogy  – kezdte összefoglalóját a női kaptány, Kiss Szilárd. – Eddig csupán egyszer találkoztunk, akkor az ismerkedésről szólt az öszszejövetel. Hétfőtől viszont gőzerővel kezdődik a munka. Mind a négy vidéki városban edzőtáborozunk egy hetet, a csoportmecscsek helyszínén, Győrben zárjuk a programot. Célunk az első hely megszerzése, mert nem akarunk alultervezni, s csak így juthatunk éremhez. Kihirdettem a 24 fős keretet, melyből első körben 16 játékos kaphat szerepet, a következőben további kettő, végül még egyet nevezhetünk.
A fiúknak nem kell decemberig várniuk a programmal, már jövő héten komoly feladat vár az együttesre. Még a világbajnoki szereplésnek köszönhetően meghívást kapott a válogatott a svédországi Világkupára. Skaliczky Lászlónak igen nehéz lesz a dolga, hiszen sérülés és egyéb okok miatt sorozatban mondták le játékosai a szereplést, így sok fiatal kap majd lehetőséget a bizonyításra.
– Ma már úgy igaz az ismert mondás, hogy a győzelem a fontos, részvéttel a legyőzötteknek – nyitott a kapitány. – Rengeteg, 43 válogatott meccs volt idén, Európa-bajnokság, előolimpia, vébéselejtező és olimpia van mögöttünk, többen is pihenni szeretnének, csak hatan maradtak az együttesből és hét újonccal vágunk neki a tornának. Remélem nem csak abban hasonlítunk majd a régi svéd nagy csapathoz, hogy a repülőtéren találkozunk először, hanem abban is, hogy jól teljesítünk.

A férfi válogatott ellenfelei a Világkupán

Franciaország (11.16 18.30)

Németország (11.17. 18.30)

Izland (11.18. 18.30)

A másik ágon a horvátok, a dánok, a szlovénok és a svédek vannak. A mieink mérkőzéseit a Sport1 közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!