Hírek

2004.10.15. 14:14

Uniós költségvetés új alapokon

Az Európai Parlament (EP) pénzügyi elveit dolgozza ki a 2007–2013 közötti időszakra egy tegnap alakult bizottság, Josep Borell parlamenti elnök vezetésével.

Csák Elemér

Az ötvenfős testületben két magyar képviselő is helyet kapott. Fazakas Szabolcs, az EP költségvetés-ellenőrzési bizottságának elnöke lapunknak elmondta: új fejezet kezdődik a költségvetésben. Az eddigi pénzügyi gazdálkodást rólunk, de nélkülünk alakították ki. Most gyakorlatilag újrafogalmazzuk a költségvetési fejezeteket az alapvető célok, a versenyképesség javítása, a fenntartható fejlődés és a lehetséges teljes foglalkoztatás érdekében.
Az élen járó technikák alkalmazása az oktatás fejlesztését követeli meg, a versenyképes vállalati környezet a növekedést és a foglalkoztatást javítja. Célunk a versenyképesség elérése világméretekben, hogy az unió kiegyensúlyozottan fejlődő térséggé válhasson; ehhez az eddig elmaradottak fokozottabb támogatására van szükség. A bizottság ezen fog munkálkodni. A hazai támogatás azért kell, hogy jó pályázatok révén minél többen juthassanak a rendelkezésre álló forrásokhoz – összegezte a várakozásokat Fazakas Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!