Hírek

2004.10.18. 10:36

Szerencsére nem fulladtak meg Érden

Izing A.

Oláh László (32) Baracskán él, de Érden teljesít szolgálatot. A tűzoltószakaszát tegnap hajnali három óra tizenhét perckor riasztották egy Ungvár utcai házhoz. Három felnőtt és két gyermek került bajba egy hibás gázkészülék füstelvezető csövéből szivárgó szén-monoxid miatt. A fiatal tisztet pihenőidejében értük el.
– Százados úr! Gratulálunk az életmentéshez az egész váltásnak!
Köszönte szépen a fiatal lánglovag. – Erre vagyunk kiképezve.
Aztán jót derült azon a hírügynökségi jelentésen, melyet felolvastam neki. Abban ugyanis az állt, hogy a tűzoltók a család öt tagját kimentették a szén-monoxiddal telített lakásból. Gondoltam, ez nem semmi. Felemelő cikk lesz. Ám a százados – rokonszenvesen – a mentők munkáját dicsérte.
– A valós tényállás szerint az érdi mentők már kinn voltak, amikor mi odaértünk. A ház előtt ápolták a sérültet, aki az alagsorban aludt, amikor mérgezés érte. Tudtommal 2-3 perces eszméletvesztése miatt kellett ellátni. Amúgy ez a jól végződött eset figyelmeztetés mindenkinek a fűtési szezon elején. Könnyen történhetett volna tragédia is. De nekem és a szakaszomnak is könnyebb a szívem, hogy nevetve tudunk emlékezni rá. A gratulációt pedig elfogadom, jólesik. Átadom a csapatomnak és az érdi mentőknek is. Azt hiszem, tényleg megérdemeljük, különben is egy csapat vagyunk, annak kell lennünk.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!