Hírek

2004.10.27. 01:10

Ma döntenek a vasutas dolgozók tüntetéséről

A Volánbusz eközben nem karcsúsít, hanem korszerű buszokat kínál értékesítésre a vállalkozóknak. Az ingázók fővárosba jutása ve-szélybe kerülhet.

Nagy Vajda Zsuzsa

A MÁV körül újból sötét felhők gyülekeznek. A Vasutasok Szakszervezete mai elnökségi ülésén úgy dönthet, hogy a két hete elhalasztott demonstrációt mégis megtartja. A Szakszervezet a MÁV jövőjét veszélyeztető folyamatok ellen tiltakozik. Céljaik között szerepel például a létszámcsökkentés megállítása és a vasúti ingatlanok értékesítésének átgondolása. Szerintük a MÁV egyoldalú tájékoztatást adott az elmúlt hetek tárgyalásairól. A vállalat az érdekegyeztetést folytatni kívánja a szakszervezetekkel. Eközben a Volánbusz vezetősége bejelentette: új szolgáltatást vezetnek be,  amelynek lényege a kiváló minőségű buszok forgalmazása. Az ingázókat ezek a hírek nem nyugtatják meg. Naponta több tízezer ember jár a fővárosba dolgozni, az ő közlekedésük egyáltalán nem biztosított.

Élet menetrend szerint

Koncsek Erikának (37) nem okoz különösebb fejfájást, hogy napi negyven kilométert tesz meg a munkahelyéig. Egy fővárosi elegáns kávézóban dolgozik felszolgálóként. Bagról jár be Budapestre.

A sok utazás dacára úgy érzi, mindenre marad ideje. Tornázik, a hobbijával, az ezotériával foglalkozik, és a lehető legtöbb időt tölti kislányával. A kilencéves Zsófira egy nyugdíjas szomszéd vigyáz délutánonként. Erika egyébként Budapesten született. Ezelőtt kilenc évvel hagyta el családjával a zajos fővárost. Nyugodt és csendes települést választott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!