Hírek

2004.10.18. 10:50

Lezsáktól megvonták a bizalmat

Sátorbontás Az MDF választmánya megvonta bizalmát Lezsák Sándortól, talán még telkét is kisajátítanák

Stépán Balázs

Dávid Ibolya pontosan számol. Ha még két lakiteleki alapítót kiszorít a pártból, fölénybe kerül a frakcióban.

A választmány nehezen értelmezhető döntést hozott hétvégén. Megvonta a bizalmat Lezsák Sándortól és Balogh Lászlótól. Herényit viszont megerősítették a frakcióvezetésben. Csampa Zsolt, bár lakiteleki, maradhat a pártban. Nem bizalmatlanok vele szemben. Maradhat. Mert nincs olyan „jelentős szellemi hatása a frakció gondolkodására”, mint amilyen Lezsáknak vagy Baloghnak. Azt senki sem mondta, hogy szellemi fogyatékos.
Dávid pontosan számol, de nagyon téved. Megpróbálja kiszorítani az MDF-ből az MDF-et. Le akarja bontani a lakiteleki sátrat. Talán szívesen kisajátítaná Lezsák Sándor udvarát is, de nem teheti meg. Azt csak közérdekből lehetne kisajátítani.
Az MDF belviszálya közéleti, de nem közérdekű gond.
Képzeljük el, milyen az MDF Lezsák Sándor és Balogh László nélkül. Lehet egy klub, vívóegyesület, bármilyen társaság. Lehet minden, csak éppen az nem, ami.
Komolyan gondolja az elnök asszony, hogy a Lezsák nélküli pártot MDF-nek nézze a választó? Mintha Horn Gyulát és Kovács Lászlót az MSZP, Pető Ivánt és Rajk Lászlót az SZDSZ,
Orbán Viktort és Áder Jánost a Fidesz próbálná kizárni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!