Hírek

2004.10.20. 07:49

Két kulcsjátékos hiányzik a liláktól

A lila-fehérek UEFA-kupa- szereplése miatt maradt el a második fordulóban az Újpest–MTK összecsapás. Ezt a mérkőzést pótolja ma este a Szusza Ferenc Stadionban a két csapat.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="186"] Bükszegitől gólt várnak az újpesti szurkolók
[/caption]A legutóbbi fordulóban a lilák feladata volt nehezebb, a bajnoki címet védő Ferencvárossal találkoztak (1-1).
– Kihevertük a vasárnapi rangadó fáradalmait, és ezt az MTK elleni győzelemmel szeretnénk bizonyítani – mondta Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője. – Ellenfelünk megfiatalított csapata hazai pályán várakozáson felül teljesít. Igaz, idegenben ezen az őszön még kevés sikert ért el. Gondot okoz, hogy két meghatározó játékosunk, Tamási és Erős sárga lapjai miatt nem lehetnek ott a csapatban. A következő csapatot tervezem: Vlaszák – Grósz, Vanczák, Juhár, Vermes – Simek, Farkas B., Polonkai, Tóth N. – Bükszegi, Rajczi.
Az MTK-nál Jezdimirovics eltiltása lejárt, visszakerül a középpályára. Ezt az egy változást tervezi Garami józsef mesteredző a Győr ellen győztes csapathoz képest. Az MTK a Végh – Balogh, Lambulics, Juhász, Pollák – Bori, Jezdimirovics, Horváth L., Füzi – Kanta J., Welton Silva tizeneggyel kezd a Megyeri úton.
– A lilák most nagyon együtt vannak – nyilatkozta a mesteredző. – Ellenünk ők az esélyesek, de ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel lépünk pályára, igyekszünk meglepetést okozni.

Az újpestiek Kokója nem játszhat

A Kínából visszatért Kovács Zoltán megkapta játékengedélyét. Mészöly Géza ennek ellenére nem veheti figyelembe az MTK ellen a gólerős csatárt. A mérkőzés eredeti időpontjában – augusztus 14-én – ugyanis még kínai csapatának játékosa volt. Kokó játékára így vasárnapig még várni kell, a Debrecen ellen öltheti magára ismét a lilák mezét.

A Ferencváros elleni rangadón történt szabálysértések miatt a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága súlyos büntetéseket szabott ki az újpesti csapatra. A Szusza Ferenc Stadion két kapu mögötti szektorát az év végéig le kell zárniuk a szervezőknek, míg a klubnak 600 ezer forintos pénzbírságot kell befizetnie. Az Újpest csapata fellebbezhet a döntés ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!