Hírek

2004.10.19. 01:35

HÍRsáv

BAMA

Az MDF ragaszkodik a sportminiszteri poszthoz
Az Mdf tízmilliárd forinttal többet áldozna a sportra, mint amennyi a jövő évi költségvetés tervezetében van – mondta Gémesi György.
A politikus arra kérte a parlamenti képviselőket, fogadják el az MDF módosító indítványát, amely kisebb létszámú, de önálló sportminisztérium működését teszi lehetővé.

Pécs és Szeged is európai főváros lehet
Közösen pályázik az Európa kulturális fővárosa cím elnyerésére Pécs és Szeged – jelentette be a két város polgármestere. Toller László és Botka László szerint az együttműködéssel méltó ellenfelei lehetnek a cím elnyerésére szintén áhítozó Budapestnek. Pályázatukkal a dél-magyarországi régió értékeit szeretnék bemutatni.

Gyurcsány erős  Alkotmánybíróságot akar
 „Független és erős Alkotmánybíróságot szeretnénk, olyat, amely működési feltételeiben nem korlátozott, hanem kiteljesített” – mondta a kormányfő, miután találkozott Holló Andrással, az Alkotmánybíróság elnökével.

A Jobbik azt szeretné,  hogy népszavazás döntsön
A Jobbik Magyarországért Mozgalom szeretné, ha népszavazással döntene az ország az európai alkotmány elfogadásáról.

Visszafogadták  az utászokat Szentesen
A szentesi II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandárnál visszafogadási ünnepségen köszöntötték azokat a katonákat, akik az SFOR kérésére a bosznia-hercegovinai Dobojban lebontották a hidat. A műszaki katonák
a megadott határidőnél jóval hamarabb hajtották végre a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!