Hírek

2004.10.23. 00:35

Hírsáv

BAMA

Kitüntetés a forradalmároknak
Mádl Ferenc köztársasági elnök 1956-os emlékérmeket és emléklapokat adott át pénteken. A forradalom és szabadságharc nem mehetett volna végbe a hittel és elszántsággal cselekvő emberek áldozatvállalása nélkül – jelentette ki. Az 1956-os Emlékérmet 13-an posztumusz kapták meg, 37-en pedig személyesen vehették át.

A kormány nem vállalja a tehercsökkentést
A kormány nem tudja vállalni a személyi jövedelemadóban és a társasági adóban tervezett tehercsökkentéseket. Ha a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek továbbra is ragaszkodnak az egészségügyi hozzájárulás 1200 forintos csökkentéséhez, akkor  újra ki kell számolni az adótörvényt.

Nem lesz több pénz a környezetvédelemre
Az állam kevesebb adót akar beszedni a polgáraitól. Komoly fejlesztéseket hajt végre. Ezzel egy időben szeretné csökkenteni az államháztartás hiányát is. – Valószínűtlen, hogy a jelenleginél több pénz álljon rendelkezésre – jelentette be Persányi Miklós miniszter. A 2005–2006-os költségvetésben sem lesz gazdagabb az államkassza.

Tíz jelölt száll ringbe Szécsényben
Tíz jelölt indul a novemberi, szécsényi időközi választáson. A voksolást azért írták ki, mert az Európai Parlamentbe jutott fideszes Surján László lemondott mandátumáról. A parlamenti pártokon kívül többek között a MIÉP, a Jobbik és a Munkáspárt harcba száll a képviselői helyért. A kormánypártok közös jelöltet állítottak, a Fidesz és az MDF azonban külön-külön méreti meg magát.

Új beruházási kódexre van szükség
Új befektetési, beruházási kódexet kell megalkotni, amellyel házalni lehet a világban – állítja Suchman Tamás, a Miniszterelnöki Hivatal frissen kinevezett politikai államtitkára. A területfejlesztésért felelős miniszter szerint az új kormány lehetővé teszi a korábban kitűzött programok átalakítását és korszerűsítését.

Közeledik egymáshoz az érdekvédők véleménye
Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) oldalainak még nem sikerült megegyezniük a jövő évre országosan ajánlandó keresetemelés mértékéről, illetve a minimálbérről. Ennek ellenére Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter arról számolhatott be a zárt egyeztetést követően, hogy közelednek egymáshoz az érdekegyeztető szervezetek.

A Fidesz népi kezdeményezése jogszerű
A Fidesz népszavazási kezdeményezése tartalmilag és formailag megfelel a törvényi elvárásoknak – állítja Nyitrai Zsolt ellenzéki képviselő. A Fidesz tájékoztató kampányt kezd a magánosítás leállításáért. Az Alkotmánybíróság állást foglalt arról, hogy lehet népszavazást tartani akkor is, ha annak kimenetele érinti a költségvetést – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!