Hírek

2004.10.18. 07:14

Bekeményít a MOB

BAMA

A Magyar Olimpiai Bizottság nem fogadta el a súlyemelők saját olimpiai doppingeseteikkel kapcsolatos jelentését. A testület DNS-vizsgálatot követel Annus Adrián kalapácsvetőtől, és a tiszta jövő érdekében doppingellenes programot indít. A MOB a fegyelmi vizsgálatok eredményeinek ismeretében a leghatározottabban elítélte mindazokat, akik Athénban a doppingszabályokat megsértették. Az elnökség Annus Adrián és Fazekas Róbert kétéves eltiltását tudomásul vette. A testület pénteki ülésén újból és nyomatékkal kérte a Magyar Atlétikai Szövetséget, hogy szólítsa fel Annus Adriánt aranyérme visszaszolgáltatására. A versenyzőt pedig felszólította, hogy helyzete tisztázása érdekében vesse alá magát DNS-vizsgálatnak. Az elnökség az atlétikai doppingügyek lezárásáig kezdeményezte dr. Pikó Károly visszahívását a MOB orvosi bizottságából.
A Magyar Súlyemelő Szövetség jelentését a MOB vezetősége ismételten nem fogadta el, mivel tényleges fegyelmi eljárásra nem került sor. 

A Magyar Atlétikai Szövetség szólítsa fel Annus Adriánt aranyérme visszaszolgáltatására (Magyar Olimpiai Bizottság)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!