Beruházás

2022.03.17. 20:00

Örömünnep Mocsán: átadták a település modern minibölcsődéjét (Fotók)

A tervek szerint hamarosan birtokba vehetik a mocsai apróságok a minibölcsődét, a több mint 102 millió forintos TOP-os forrásból kialakított épületet. A hivatalos átadót csütörtökön tartották.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A gyerekek tetszését is elnyerte

Heilman Bence az egyike annak a hét apróságnak, aki néhány héttel ezelőtt nyílt nap keretében megtekinthette a település új minibölcsődéjét, a Kiscsillagot. Az épület annyira komfortos és esztétikus lett, hogy a gyermekek nagyon élvezték a csoportszobában eltöltött pillanatokat. Minderről Zsolnainé Könczöl Csilla intézményvezető tájékoztatta a sajtó képviselőit és a fejlesztési projektben résztvevőket, valamint az érdeklődő mocsaiakat a Kocsi utca 24 alatt tartott hivatalos átadó helyszínén. 

A bejáratnál színes ceruzával és jegyzettömbbel kedveskedtek az érdeklődőknek, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke beszélt a megyét átfogó TOP-os mérföldkövekről, a kistelepüléseket érintő fejlesztésekről. Elmondta, hogy szűkebb hazánkban 30 fejlesztést Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból sikerült megvalósítani, több mint 4 milliárdból.

20 év után új épület

– Szeretek örömünnepre jönni - fogalmazott Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint sikerült biztosítani a gyermekek fejlődéséhez szükséges kereteket. Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Udvardi Marianna polgármester is, aki elmondta, utoljára húsz évvel ezelőtt épült új intézmény Mocsán. A településvezető emlékeztetett arra, hogy a megvalósítás öt évvel ezelőtti testületi határozatát indokolta a születések egyre növekvő száma, így  a 2019-es pályázatot követően egy évvel később jött a hír: több mint 102 millió forintos uniós támogatást kap Mocsa.

Az összeget több mint 10 milliós önrésszel kiegészítve elkészült az egykori családi házból átalakított minibölcsőde, amely a használatbavételi- és a működési engedélyt követően megnyitja kapuit az apróságok előtt. 

Megáldották az épületet - Az átadó kedves színfoltja volt az óvodások zenés-táncos műsora. Ezt követően Horváth István plébános és Soós Szilárd lelkipásztor Isten áldását adta az intézményre és annak leendő lakóira. - Igyekszünk jó gazdái lenni a Kiscsillagnak - nyilatkozott Zsolnainé Könczöl Csilla intézményvezető, aki az intézményben zajló megfelelő szakmai munkát is biztosítja. Gondolt ezalatt Kiss Péterné és Jackánics Ágnes nevelőkre valamint Kollerné Morvai Erzsébet dadára, akik már alig várják, hogy gyermekzsivaj töltse meg az épületet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!