Feljutás

2024.06.09. 18:43

Ott is van! Tíz év után újra NBII-ben Tatabánya focicsapata!

Az Opus Tigáz Tatabánya nyerte a Békéscsaba elleni osztályozót, ezzel tíz év után ismét az NBII-ben szerepelhet.

Túri Csaba

Ahogyan a csabai szurkolók az első találkozóra, úgy a Bányász-drukkerek is szép létszámmal utaztak el az ország másik végébe, hogy buzdítsák a kedvenceiket az osztályozón. Kilencven perc után a felek 2-2-re álltak, tehát az égvilágon semmi nem dőlt el. Az első mérkőzésen tapasztalt tűzijáték ezúttal elmaradt az első játékrészben, érződött a tét a csapatokon. Bár hozzá kell tenni, a viharsarki együttes a Haladás kizárása miatt a párharc eredményétől függetlenül biztos résztvevője lesz az NBII.-nek a következő szezonban. 

Sikerrel vette az osztályozót a Tatabánya, tíz év után jutott vissza az NBII-be
Sikerrel vette az osztályozót a Tatabánya, tíz év után jutott vissza az NBII-be
Fotó: Kovács Péter / Forrás: Nemzeti Sport

A Bányász egy tizenhatoson belüli kavarodás után kis szerencsével előnybe kerülhetett volna, de egy közbelépő csabai láb megakadályozta a helyzetet. Csató Sándor együttese ezután közelebb állt a gólszerzéshez, Lóthnak többször is közbe kellett avatkoznia, de ezek azért nem voltak ziccerek. A nagy meleg miatt ivószünetet is közbe kellett iktatni, ami után a Bányász egy 17 méterről elvégzett szabadrúgásból megszerezhette volna a vezetést, de Póser nagyot nyújtózott, így maradt a gól nélküli állás. A szünet előtt még Árvai találhatott volna a hálóba, a Békéscsaba játékosai pedig egy tizenegyest kértek számon a játékvezetőn, de továbbra sem került közelebb a győzelemhez egyik gárda sem.

Mindig a csabaiak vezettek az osztályozón

A fordulás után aki kint maradt a büfében, sok mindenről lemaradt. A hazaiak az első támadásukból gólt szereztek: Hodonicki erősen a kapu elé belőtt labdája Buna testéről pattant a vendégek kapujába. Nehéz helyzetbe került a Tatabánya, de szinte még meg sem ünnepelték rendesen a gólt a hazai szurkolók, máris érkezett az egyenlítés. A párharc során háromszor szerezte meg a vezetést az Előre, azonban mindegyik alkalommal egyenlített a Bányász. Miután mindkét csapat meglőtte a maga gólját, a találkozó visszatért a régi medrébe, egyik fél sem vállalt nagyobb kockázatot, helyzetet sem láthatott a publikum. A 84. percben, szinte a semmiből megszerezte a vezetést a párharc során először a Tatabánya! 

A korábban csereként beállt Kiprich vette észre középen Árvait, külsővel kiugratta, aki a kapus mellett okosan elgurította a labdát. Először volt az előny a Bányásznál, a mérkőzésből pedig már csak nagyon kevés volt hátra. A hajrára felpörögtek az események: előbb a gólvonalról kellett menteniük a vendégek védőinek, majd a frusztrálttá váló hazaiaktól Albertet állította ki a játékvezető. A hat perces hosszabbítás végén még egy lecsúszott csabai beadás okozott kellemetlenséget, de Lóth résen volt és szögletre ütötte a labdát. A hazaiak kapusa is felment, de veszély már nem alakult ki, ezzel a Tatabánya tíz év után, a megyei harmadosztályból indulva ismét feljutott az NBII.-be!

A másik párharcban: Szentlőrinc - Putnok 2-0 (0-0) Továbbjutott: Szentlőrinc, 3-1-es összesítésben.

Gyürki Gergely: – Fantasztikus érzés átélni ezt a pillanatot. Kiélezett csata folyt, le a kalappal mindkét csapat előtt, mert mindenki kiadta magából amit lehetett, szerintem kifejezetten közönségszórakoztató mérkőzés volt. Boldogok vagyunk, hogy egyszer sikerült vezetni a párharc során, ám ez döntőnek bizonyult. Le a kalappal a játékosok mentalitása előtt. Fantasztikus csapatom van, fantasztikus szívük van a játékosaimnak! Nagyon jó hangulatú találkozó volt, a csabai szurkolók és a mi drukkereink is elképesztőek voltak. Ilyen mérkőzésekért van értelme elkezdeni futballozni, fantasztikus dolog ezeket a pillanatokat átélni. Köszönjük mindenkinek!
 

Labdarúgó NBIII. osztályozó, 2. mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre - Opus Tigáz Tatabánya 1-2 (1-1)
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 2150 néző, vezette: Kovács J. Zoltán (Bornemissza Norbert, Horváth Róbert)
Békéscsaba: Póser - Komáromi (Mihály 68.), Farkas (Kovács 63.), Pintér, Zvara, Vólent (Zádori 68.), Hodonicki, Ilyés (Sármány 68.), Albert, Kóródi (Mikló 81.), Bora. Vezetőedző: Csató Sándor
Tatabánya: Lóth - Árvai (Kovács 86.), Kovács (Soltész 60.), Krupánszki, Molnár (Kiprich 60.), Szegleti, Katona, Buna, Letenyei, Székely, Szalánszki (Klausz 69.). Vezetőedző: Gyürki Gergely
Gólszerzők: Buna (öngól 46.), Letenyei (51.), Árvai (84.)
Kiállítva: Albert (86.)
Feljutott az NBII.-be: Opus Tigáz Tatabánya 4-3-as összesítésben

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában