Utánpótlás

2024.06.11. 12:43

Tatai, oroszlányi, nyergesújfalui és lábatlani érmek Fadd-Domboriból

Komárom-Esztergom vármegye utánpótláskorú kajak-kenu sportolóinak a részvételével rendeztek újabb versenyt, ahonnan szép eredményekkel tértek haza a fiatalok.

Fenyvesi Károly

A dobogó tetején Bublovics Barbara és Szalai Kira (Hódy), balra Garai Julianna és Hortai Hanna (Sirályok) - MK2 U12

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

Regionális versenyt rendezett Fadd-Domboriban a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az U10–U16-os korosztály számára rendezett seregszemle legjobbjai ott lehetnek az országos Magyar Kupa indulói között. Az ifiknél a három dobogós, a gyermek, kölyök és serdülő kategóriában az első hat kapott érmet. Az U10–U14-es mezőnyben kötelező volt a mentőmellény használata. A helyezések hetvenkilenc futam során dőltek el. Vármegyénkből a Tatai Hódy Sportegyesület, az Oroszlányi Kajak Sportegyesület, a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület és a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület fiataljainak hajóit láthattuk célba érkezni.

Szép eredményekkel térhettek haza a fiatalok a kajak-kenu versenyről
Szép eredményekkel térhettek haza a fiatalok a kajak-kenu versenyről
Fotó: Fenyvesi Károly / Forrás:  24 Óra

Korcsoportjában a tataiak közül nyerni tudott Jakab Bendegúz, Pónya Dominik, Bocskay Panni, illetve kettes hajóban Luigics Ádám és Schindler Mihály, Bublovics Barbara és Szalai Kira, Takács Áron és Bakai-Gonda Maxim, Fazekas Lilla és Tüske Milla. Második helyen érkezett célba Sárkány Réka, Farkas Nóra, Németh Zwickl Bendegúz, Horváth Mátyás, harmadik lett a Lepcsényi Eszter Katalin és Borsos Boglárka alkotta kettős.

Az oroszlányiak indulói közül második lett a Leskó Lili-Schattinger Zsófia kettős, illetve Leskó Lili egyesben. A harmadik helyen evezett célba Bacsányi Krisztina, Schattinger Zsófia, Bacsányi Viktória Letícia, Kovács Euniké Veronika. A nyergesújfaluiak csapatából Eckl Kristóf a második lett. Takács Emmával, a Kovács Katalin Akadémia versenyzőjével párban bronzérmet szerzett kettes kajakban Varga Laura Zsófia. Szintén a harmadik helyen végzett Aradi Eszter. A lábatlani Sirályok fiataljai közül ezüstérmes lett a Garai Julianna és Hortai Hanna kettőse, bronzérmet szerzett a Tőkei Lilla Anita és Deák Boglárka alkotta páros.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában