Róma

2024.06.11. 15:04

Tatabányai atlétával született új országos csúcs az Európa-bajnokságon

A Rómában zajló atlétikai Európa-bajnokságon új országos rekordot elérve döntőbe jutott a férfi 4x400 méteres férfi váltó, amelynek tagja a TSC-Geotech sportolója, Wahl Zoltán.

Kemma.hu

A tatabányai Wahl Zoltán és a váltó hatalmasat futott a római Európa-bajnokságon

Forrás: MTI

A Steigerwald Ernő, Enyingi Patrik, Wahl Zoltán, Molnár Attila összeállítású férfi 4x400 méteres magyar váltó 3:02.09 perces új országos csúccsal futamában a harmadik helyen végzett és bejutott a szerdai döntőbe a római szabadtéri atlétikai Eb keddi versenynapján —adta hírül az MTI.

Wahl Zoltán és a férfi 4x400 méteres váltó tagjai készülhetnek a döntőre Rómában
Wahl Zoltán és a férfi 4x400 méteres váltó tagjai készülhetnek az atlétikai Eb döntőjére Rómában
Forrás: MTI

A tatabányai Wahl Zoltán a kontinensviadalon 200 és 400 méteren is elindult egyéniben, azonban a hosszabb távot 60 méter után feladta. Mint mondta, a csapattársaival együtt inkább a váltóra készültek, mert úgy gondolták meg tudják dönteni a 3:02.65 perces magyar rekordot és lehet esélyük bejutni a döntőbe. 

Egyéni után, alvás nélkül az atlétikai Eb-n

"Tudtuk, hogy ott a helyünk a döntőben, s ott szerintem még tudunk faragni ebből az időből" — jelentette ki Wahl Zoltán. Hozzátette, annak fényében különösen jó ez az eredmény, hogy délelőtt kellett futniuk a reggel hat órai ébredés után, miközben a váltó egyik tagja, Molnár Attila éjjeli kettő órakor ért vissza a szállásra az egyéni versenye után.

"Két és fél órát tudtam aludni. Gyakorlatilag többet melegítettem, mint amennyit aludtam, úgyhogy érdekes volt. Ezt azért nem kívánom senkinek egyébként. De ez nem kívánságműsor, csináltam, amit kellett, ez a dolgom. Ha mások felkelnek reggel hatkor, akkor én is fel tudok. Úgy álltam oda, lehet, hogy fáradt vagyok, de ez az ellenfeleket nem érdekli és engem sem" — nyilatkozta Molnár a körülményekről.

Molnár Attila, az FTC kiválósága rendkívül bátran futott, gyorsan le tudta dolgozni három-négy méteres hátrányát az utolsó váltásnál, végül pedig a második olaszok mögött szorosan, harmadik helyen hozta be a váltót, mely 3:02.09 percre javította a magyar csúcsot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában