Teke

2024.05.21. 09:19

A hetedik hely után a következő szezonban dobogóra vágyik a TSC

Hetedik helyen zárták a bajnokságot a női tekések. A TSC versenyzői a következő szezonra már a dobogót vennék célba.

Petrik József

Azt nehéz lenne eldönteni, hogy a Bányásznak a tavaszi, vagy az őszi idénye sikerült jobban, mindenesetre, a Tatabányai SC összesen három győzelmet aratott úgy, hogy egy bravúr döntetlennel kezdtek a tatabányai hölgyek a Balaton partján. A várva várt jó folytatás azonban elmaradt. Egyebek mellett erről is beszélgettünk a rutinos Balla Ildikóval, a gárda csapatkapitányával. 

Hetedik helyen zárták a bajnokságot a női tekések. A TSC versenyzői a következő szezonra már a dobogót vennék célba.
A TSC női tekései a következő szezonban előkelőbb pozícióban végeznének
Forrás: TSC

– A 2023-2024-es szezon elején, nagy reményekkel indultunk neki a bajnokságnak – emelte ki a kiváló versenyző. - Bár a csapat vezetője úgy döntött, hogy máshol kíván „hódolni” szeretett sportágunknak. Ennek ellenére bíztam a játékosokban, bíztunk egymásban.

– Volt-e különbség az őszi és a tavaszi teljesítmény között? Történtek-e változások a játékoskereten belül?
– Sajnos az őszi szezon korántsem sikerült valami fényesen. Az idény végére csupán a hatodik helyig jutottunk. A tavaszi fordulókra új játékost igazoltunk. Csatlakozott hozzánk az egykori U23-as világbajnok, Bukoveczné Soltész Katalin. A sok edzés és gyakorlás, az alapos felkészülés ellenére sem sikerült jobb eredményt produkálnunk a végére.

– Sőt, igazából még rontottak is az őszi eredményükön, nemde?
– Igen, mert a teljesítményünk nagyon hullámzó volt. A BKV Előre SC elleni nyolc-nullás vereség nagyban „hozzásegített” minket, hogy hét ponttal a tabella hetedik helyén zárjuk a pontvadászatot.

– Mire számíthatnak a szurkolók a 2024-2025-ös szezonban?
– Az új bajnokságban ismét a csapatunkat erősíti, Németh Kinga. Ifjúsági játékosunk Karácsony Dolli viszont egy másik együttesben folytatja a pályafutását. Helyette a fiatal tehetség, Rabóczki Dóra érkezik hozzánk a megszűnő Balatoni Vasas csapatától. Buzánszky Anna játékára még nem számíthatunk. Bízom benne, hogy a kitartó szorgalmas felkészülés meghozza majd a gyümölcsét és csapatunk ismét dobogó esélyes lehet.

– Felsorolná az új bajnokságban szereplő játékosokat?
– Hogyne! Kezdjük a felnőtt kerettel! Frank Klaudia, Csorba Csilla, Kozma Andrea, Németh Kinga, Tordáné Rasch Hajnalka, Kórodi Anita, Kovács Alexandra, Bukoveczné Soltész Katalin, Kovács Krisztina, Rohrbacher Ferencné, Némethné Katona Beáta és jómagam, Balla Ildikó. Az ifjúság duó a Szabó Liliána, Lázár Brigitta, illetve Rabóczki Dóra hármasból kerül majd ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában