Futás

2024.05.30. 11:22

Újfent megrendezték a tardosi futást

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Hegyen-Völgyön Tardost. Az eseményt a Sprint Futóklub szervezte a tatabányai Szabadidősport Szövetség segítségével.

Kemma.hu

Harminckettedik alkalommal rendezte meg a Sprint Futóklub a Hegyen-Völgyön Tardost, a tatabányai Szabadidősport Szövetség segítségével. A versenyközpontnak helyszínt adó tardosi focipálya ideális körülményeket biztosított a futás megrendezésére, ahol 120 induló jelent meg. Az eseményen országszerte mindenhonnan érkeztek versenyzők, mindemellett tíz felvidéki magyar is rajthoz állt. 

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Hegyen-Völgyön Tardost. Az eseményt Sprint Futóklub rendezte a tatabányai Szabadidősport Szövetség segítségével.
Sokan elindultak a hagyományos futáson
Forrás: Sprint Futóklub Tatabánya

A 200 méteres távon (ahol 10 éves korig lehetett indulni) a befutónál csokit érmet és rágcsálnivalót kaptak a gyerekek. A kezdők, illetve a kevésbé tapasztaltak négy kilóméteren teljesítették a kihívást, ami Tardos belterületén egy kört jelentetett. A tapasztaltabbak ugyanebben a kategóriában háromszor abszolválták a távot, ami 12 kilométert jelentett, ezt a 85 éves tatabányai versenyző, Bozó Pál minden akadály nélkül sikeresen zárta. Mindkét távon a korosztályok első helyezettjei kupát, a másodikok és a harmadikok érmet,  a negyedik, ötödik- és hatodik helyezettek egyéb díjat érdemeltek ki a teljesítményükkel. A Sprint Futóklub külön megünnepelte a 70 éven felülieket, valamint a májusban születetteket, a rendezvény végén pedig egy sorsolásra is sor került. Külön kiemelendő, hogy a budapesti Hodovánszki Csaba édesanyját kerekesszékben tolva oldotta meg a három kört. A versenyen egyedüliként Lamatsch János harminckettedik alkalommal futotta végig a megmérettetést, ezúttal a négy km-es távot. 

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Hegyen-Völgyön Tardost. Az eseményt Sprint Futóklub rendezte a tatabányai Szabadidősport Szövetség segítségével.
A 70 éven felüliek csapata Tardoson
Forrás: Sprint Futóklub Tatabánya

Futás, 32. Hegyen-Völgyön Tardos

Abszolút eredmények:

4 kilométer, fiúk:

  • Holczhei Dávid - Komárno SK- 1.
  •  Dr. Ficzere Péter - Budapest - 2.
  • Jakabovics Boldizsár - Tardos - 3. 
     

4 kilométer, lányok:

  • Lőrincz Letícia - TSC Geotech - 1.
  • Barta Csilla - Tatabánya - 2.
  • Jancskár Ildikó - Kosd - 3.

    12 kilométer, fiúk:
  • Kozmér Bálint - Alsószeli SK - 1.
  • Benda Ferenc - Vác - 2.
  • Major Tamás - Tatai Tömegsport - 3.

    12 kilométer, lányok:
  • Telekiné Bárnai Éva - Parád - 1.
  • Pidl Renáta - Nagybajcs - 2.
  • Nagy Buchinger Anita - Bős SK - 3.

    12 kilométeren a legjobb sprintesek: Babai Marianna, Oláh Richárd.

Legjobb külföldi futók: Kozmér Bálint, Nagy Buchinger Anita.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában