Rögbi

2024.05.13. 12:47

Összecsapott a Vitézek és a Bulldogok rögbicsapata

Megrendezték a két nagy rivális meccsét. A hétvégi találkozón a Vitézek játékát erős rögbi jellemezte.

Kemma.hu

Ez a két együttes évek óta parázs csatákat vív egymással, mindig minőségi, kemény rögbi látható a rangadóra kilátogató szurkolók számára. A találkozó kezdete előtt tudni lehetett, hogy komoly tétje már nincs a mérkőzésnek, egyik csapat számára sem. A Vitézek célja a döntőre való felkészülés, gyakorlás volt, több alapemberüket is pihentették. A másik oldalon a battaiak a pozitív szezon zárásra törekedtek. Kezdetben a sárga mezes vendégek domináltak és meg is szerezték az első pontokat. Erre válaszul, rövid időn belül négyszer sikerült a címvédőnek áttörnie a védelmi vonalat. A remekül játszó csapatkapitány, Stiglmayer egy félidő alatt 4 célt sikerült szereznie. A második játékrészben az esztergomiak felhasználták az összes cserelehetőségüket és új felállásokat próbáltak ki. Újból a Bulldogok szerezték az első pontokat, majd szinte felváltva juttatták be a célterületbe a labdát az együttesek. A rekkenő hőségben, a szezonvégi fáradság meglátszódott, mindkét csapat kihasználta egymás védelmi hibáit. Az esztergomiak végig uralva biztosan nyerték a találkozót A több mint száz pontot hozó mérkőzéssel lezárult az idény alapszakasza, melyet a Vitézek 41 ponttal a második helyen zártak. Május 18.-án Budapesten a bajnoki döntőben csapnak össze a hazai pályán játszó Exiles alakulatával. 

Megrendezték a két nagy rivális meccsét. A hétvégi találkozón a Vitézek játékát erős rögbi jellemezte.
A vitézek a szezon végén is meggyőző rögbit myújtottak
Fotó: Lehotzky István

NB I., férfi, XV’s rögbi bajnokság, X.forduló.

Esztergomi Vitézek-Battai Bulldogok SZVISE 63-40 (49-14)

Esztergom, Vezette: Böröndi T. (Mutandwa A., Haspel G.)

Esztergom: Kovács-Goda, Szatmári, Németh, Sőlősi 5, Vodicska, Rácz, Visi B., Ágotai, Szóda, Kiss 16, Gódor 5, Stiglmayer 20, Visi 2, Szalma 10, Csapó 5. 
Cserék: Heckel, Hullár, Bereczki, Stavila, Zaiba, Tímár, Nagy, Petróczi. 
Edző: Sőlősi Darius.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában