Címvédés

2024.05.20. 07:52

Palánkdöngetők: a bajnoki cím után a Magyar Kupát is megszerezték

Az SZPK női és férfi floorballosai a bajnoki címük mellé a Magyar Kupát is megnyerték. A Palánkdöngetők az idei szezonban lemásolták egy évvel korábbi teljesítményüket.

Kovács László

Az SZPK Sárosi Optika Komárom férfi gárdája ebben az idényben is ezüstérmet szerzett az osztrák, szlovén és magyar férfi csapatokat felvonultató 3 Nations Floorball League bajnokságban. Az éremosztó után a Palánkdöngetők együttesénél nem állt meg az élet, Haris Tibor edző tanítványai a magyar bajnokságra és a Magyar Kupára összpontosítottak.

A Palánkdöngetők férfi floorball csapata magyar bajnoki címét ünnepelhette április végén. Most a Magyar Kupát is hazahozhatták Érdről
A Palánkdöngetők férfi floorball csapata magyar bajnoki címét ünnepelhette április végén. Most a Magyar Kupát is hazahozhatták Érdről 
Fotó: SZPK Floorball Team Komárom / Forrás: Facebook

A Palánkdöngetők a bajnoki címüket a Komáromi Napok idején, április 27-én szerezték meg, akkor a vártnál könnyebben, 15-8-ra nyertek a narancssárgák az IBK Cartoon Heroes csapata ellen. A Magyar Kupa négyes döntőjének az idén is Érd volt a házigazdája és ezúttal is az IBK Cartoon Heroes az ellenfél. Igaz, ahhoz, hogy a két együttes vívhassa a finálét, a komáromiaknak a szombati elődöntőben le kellett győzni az ARES HC gárdáját (10-3), az IBK legénységének pedig a Torpedo ATTE együttesét (18-5).

Vasárnap, a késő esti fináléban újra sokgólos meccset játszott a két csapat. A Palánkdöngetők már az első tíz percben 4 góllal vezettek és a harmad 4-2-vel zárult. Térfélcsere után újra komáromi percek következtek és a játékrész végén 9-3-ra vezettek Pfneiszli Péterék. Az utolsó felvonásban kapaszkodott az IBK, ám az SZPK sikerét nem fenyegette veszély, 13-10 lett a vége.

Az SZPK Mentőangyalok bajnokcsapata. A lányok megvédték címüket a kupában is, a fiúkhoz hasonlóan
Az SZPK Mentőangyalok bajnokcsapata. A lányok megvédték címüket a kupában is, a fiúkhoz hasonlóan
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

A Palánkdöngetők fölényesen nyertek a döntőben

A hölgyeknél az SZPK Mentőangyalok ugyancsak címvédőként és bajnokként futott neki a kupaküzdelmeknek. Náluk az első napon, három csapat körmérkőzéses formában döntötte el, hogy kik lehetnek ott a fináléban. Az SZPK 8-0-ra győzött az IBK Cartoon Heroes ellen, a Phoenix Fireball SE viszonyt 9-4-re nyert a mieink ellen. A harmadik meccsen a Phoenix 7-2-re diadalmaskodott az IBK-val szemben, így vasárnap megismétlődött a bajnoki döntő, vagyis a Mentőangyalok és a Phoenix nézett farkasszemet egymással a fináléban.

A kupadöntő nem hozott olyan izgalmakat, mint a bajnoki címről döntő meccs, amikor is hosszabbítást és aranygólt láthattak a szurkolók. Ekkor (is) Szabó Zsolt edző tanítványai felé billent a mérleg nyelve. Ezúttal a Mentőangyalok végig vezettek és 14-2-re kiütötték a Phoenix együttesét.

A lányok hatodik, a fiúk tizenegyedik alkalommal szerezték meg a Magyar Kupát.

Eredmények:
Dominik Bau Férfi Magyar Kupa, döntő:
IBK Cartoon Heroes–SZPK Sárosi Optika Komárom 10-13 (2-4, 1-5, 7-4)

Dominik Bau Női Magyar Kupa, döntő:
Phoenix Fireball SE–SZPK Mentőangyalok Komárom2-14 (1-3, 1-5, 0-6)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában