Diadalmenet

2024.05.26. 06:24

Sorra nyeri a mérkőzéseit a nemrég még utolsó helyezett csapat

A hétvégi mérkőzésekkel együtt még három forduló vár a megye kettőben a csapatokra. A legnagyobb tét továbbra is az ezüstéremért zajlik, de a többi kérdés már korábban eldőlt.

Túri Csaba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A hátralévő fordulókban még igyekezhetnek a csapatok kicsit feljebb kúszni a megye kettő tabelláján, illetve az utolsó hely elkerülése érdekében még megküzdenek a tabella alsó részén elhelyezkedők. A bajnoki címet hosszú évek küzdelme végén elhódító Mocsa már csak két mérkőzést játszik, azonban mindkettőt a saját közönsége előtt. komoly tét híján ez a két találkozó már jutalomjáték az aranyérmes együttesnek, nyugodtan kísérletezhetnek, minden veszély nélkül próbálhatnak ki fiatal játékosokat, akiket akár a jövőben be tudnak majd építeni a csapatba. 

A Környe (sárgában) és a Gyermely teljesen más célokért küzd még a megye kettőben
A Környe (sárgában) és a Gyermely teljesen más célokért küzd még a megye kettőben
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A megye kettő legjobb formáját mutatja a Gyermely

A Környe ugyan lépéselőnyben van a Dunaszentmiklóssal szemben a második helyért, azonban a négy pontos előny akár még el is fogyhat, ha nem figyelnek oda. Az aktuális fordulóban kötelező nyerniük a Nagyigmánd ellen, az utolsó két fordulóban a Mocsa, majd a szintén jó erőkből álló Ászár otthonában vendégeskednek. Velük szemben a szentmiklósiaknak jobban néz ki a sorsolás: hazai pályán az Ács és a Tardos ellen lépnek pályára, illetve a jelenlegi utolsó előtti helyezett Tokodhoz látogatnak. Bár matematikailag eldőlhet az ezüstérem sorsa a hétvégén, erre mi azért most nem fogadnánk.

Az év focistái 2024 - közönségszavazás
Az idén is olvasóink dönthetik el, kik kapják a vármegyei labdarúgószövetség díjait. Négy kategóriában 20 jelölt várja a voksokat, hogy eldőljön, kik az év focistái. Szavazz a kedvencedre!

A Gyermely gárdája már hat győzelmet számlál sorozatban, és minden esélyük megvan tovább nyújtani a szériájukat a fentebb említett Tokod ellen hazai környezetben. Amennyiben tartani tudják ezt a jó formát, akár a hetedik helyre is odaérhetnek a szezon végén, ami óriási teljesítmény lenne tőlük úgy, hogy ezen a hat sikeren kívül korábban az egész idényben négy alkalommal gyűjtötték be a három pontot. Nem mellesleg az elmúlt másfél hónapban a tabella utolsó helyéről a középmezőnybe ugrottak.

Területi II. osztály, 28. forduló

Május 26., vasárnap, 17 óra 30

Bakonysárkányi SE - Tatabányai Vasas
Bakonysárkány, vezeti: Tomacsek Balázs

Baj KSE - Piliscsévi SE
Baj, vezeti: Somogyi László (Csákány I.)

Környe SE - Nagyigmándi KSK
Környe, vezeti: nem ismert

Gyermely - Tokod SE
Gyermely, vezeti: nem ismert

Dunaszentmiklósi SE - Ácsi Kinizsi SC
Dunaszentmiklós, vezeti: Huszka Dániel

Csolnoki SZSE - Zsámbéki Sport Klub II.
Csolnok, vezeti: Lovas Gábor

Május 26., vasárnap 18 óra

Mocsa KSE - Ászár KSE

Mocsa, vezeti: Farkas Péter (Holczhacker A., Nagygellér M.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában