Kihívás Napja

2024.05.30. 06:54

Megmozdult vármegyénk május utolsó szerdáján

Május 29-én mozgásra ösztönözték az embereket. A Kihívás Napja keretében elképesztő mennyiségű programok kipróbálásában érezhették jól magukat a helyszínekre látogatók.

Kemma.hu

Május 29-én rendezték a Kihívás Napját, mely egy majdnem egész napon át tartó országos esemény, ebből adódóan Komárom-Esztergom vármegyében is sok programot rendeztek. Ez a nap régebben  arról szólt, hogy nulla órától este kilencig hány résztvevő végez legalább tizenöt percen át tartó aktív testmozgást. Napjainkra már összesen 2090 hazai település vett ebben az akcióban részt, ahol tavaly Tatabánya elnyerte a „Legsportosabb település” címet. Két éve, 2022-ben mintegy hárommillió negyedórás testmozgást végeztek a kilátogatók a programok alatt. Idén is sokan tették tiszteletüket a különböző helyszíneken, óriási mennyiségű lehetőséggel és programmal kecsegtették a szervezők a kisgyerekeket és a már nagyobb korosztályt is. 

Május 29-én mozgásra ösztönözték az embereket. A Kihívás Napja keretében elképesztő mennyiségű programok keretében érezhették jól magukat a helyszínekre látogatók.
A Kihívás Napja alkalmából a gyerekek akár profi amerikai focistának is érezhették magukat
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Nem unatkoztak az emberek

Komárom-Esztergom vármegye székhelyénél, a Herman Ottó Általános Iskola területére kilátogatott a Tatabányai Sport Club és a Tatabánya Mustangs amerikai foci csapata is. Utóbbiak kipróbáltatták a gyerekekkel ennek a sportnak az alapjait is. Magyarországon még nem annyira ismert, ám egy igen gyorsan növekvő ágazatról van szó, rengeteg stratégiai elemmel, a gyerekek pedig nagyon élvezték a feladatok elvégzését, a kezdő trükköket el tudták sajátítani: megtanulhatták, kik milyen pozícióban játszanak, milyen mozdulatokkal lehet sikeres eredményeket elérni a csapat számára.

A helyszínen beszéltünk Lődi Péterrel, a Vértes Agórája rendezvényszervezőjével (az esemény szervezője Nagy Ferenc), aki elárulta, hogy a TSC-vel együtt hajtják végre ezeket a rendezvényeket. Utóbbiak a szakosztályok bevonásával hoznak aktivitást. Lődi Péter hangsúlyozta, hogy a Kihívás Napjának a fő célja nem más, minthogy mozgásra bírják az embereket, ezzel együtt a gyerekeket is. A mondatait azzal folytatta, hogy Kanadából indult az úgynevezett „Challenge Day”, ami elterjedt az egész amerikai- illetve az európai kontinensen is. Kiemelte, hogy a legfőbb lényeg az, hogy egy fiatal diák minimum hatvan percet mozogjon. Szerinte az is pozitívum ebben a rendezvényben, hogy ez a nap nagy segítség lehet minden pedagógusnak és gyereknek, hiszen stresszoldásként is felfoghatják az effajta történéseket. Véleménye szerint a vívás és az ökölvívás kiemelkedően nagy népszerűségnek örvend a tatabányai helyszíneken, a kisebb gyermekek a mászófalat is sokszor elfoglalják. 

A Jubileum park területén a mászókán, hintán töltötték idejüket a kisebbek, azonban a játéklovaglás is igen felkapottnak bizonyult. Sakkozni is sakkozhattak azok, akiket ez érdekelt.

Az Árpád Gimnáziumban sokan kipróbálták a kosárlabdát és a floorballozást, előbbi sportágban, habár nem hivatalos mérkőzéseket rendeztek, igen színvonalas űzték a fiatalok. A lányoknál többen is próbára tették magukat az iskolákban elterjedt kidobóban. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában