Autósport

2024.05.29. 14:22

Hernádi Ildikó felülmúlta édesapját Prelogban

Prelogban indult Hernádi László és lánya. Hernádi Ildikó kitett magáért, elképesztő teljesítmény mellett nyerte meg a női kategóriát

Petrik József

A Horvát szlalom bajnokság soron következő futamán indult a tataiak kiváló pilótája, Hernádi László, és a szintén nagyon ügyes lánya, Ildikó. A fordulót Prelogban rendezték. 

Prelogban indult Hernádi László és lánya, Ildikó. Az eseményen az utóbbi versenyző elképesztő teljesítmény mellett nyerte meg a női kategóriát.
Hernádi László és lánya, Hernádi Ildikó
Forrás: beküldött

- Az első edzés előtt technikai problémánk lépett fel a váltó rudazatnál a versenyautónkban – emlékezett vissza Hernádi László. - Szerencsére sok barátunk próbált segíteni, de végül Nenad Damarija sportszerűségének és segítőkészségének köszönhetően, sikerült megoldani a műszaki hibát. Így gondmentesen kezdhettük meg a tréningeket.

Maga a verseny nagyon szoros csatát hozott. A futamok végére László héttized másodperccel csúszott le a dobogóról a kategória ötödik helyére. Ildikó ellenben mind a három futamban bójahiba nélkül, korát meghazudtolva, precízen és gyorsan autózott, amivel megnyerte a női kategóriát, Iva Damarija előtt. Iva Damarija az elmúlt tíz évben Horvátország női szlalom bajnoka volt és Horvátország legjobb női autóversenyzője is. Ezért is keltett nagy feltűnést az ifjú tatai hölgy sikere, hiszen a hazaiak menője eddig jóformán verhetetlennek tűnő. Hernádi Ildikónak viszont sikerült őt szoros csatában megelőznie. Hernádiék két hét múlva Ploce-ban állnak rajthoz. 

Prelogban indult Hernádi László és lánya, Ildikó. Az eseményen az utóbbi versenyző elképesztő teljesítmény mellett nyerte meg a női kategóriát.
A tatai autóversenyzőt az első helyen intették le
Forrás:  beküldött

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában