Megyei foci

2024.05.27. 14:24

Négy mérkőzés miatt indult rendőrségi eljárás a vármegyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatósága és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság megújította az egymás közötti megállapodását, ami főként a területi labdarúgó-mérkőzések biztosítására vonatkozik. A sajtótájékoztatón többek között az is kiderült, hogy a most véget érő szezonban összesen hány fegyelmi eljárás indult.

Túri Csaba

Megújította az együttműködési megállapodást a vármegyei labdarúgó szövetség és a vármegyei rendőr-főkapitányság

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Khéner László, az MLSZ vármegyei igazgatója a beszédében örömét fejezte ki, hogy a rendőrséggel és a polgárőrséggel is hosszú évek óta remekül működik az együttműködés. Egy hétvégén átlagosan 85-90 labdarúgó-mérkőzést rendeznek meg, amelyeken nagyjából 7000 játékos lép pályára. Ezeknek a mérkőzéseknek a biztosítása nem egyszerű feladat, ezért elmondása szerint minden hét elején átbeszélik, hogy a hétvégén mely találkozók jelenthetnek adott esetben nagyobb kockázatot. Ilyenek lehetnek a szomszédvári rangadók, vagy azok a meccsek, ahol a csapatok között korábban már fordult elő valamilyen rendbontás. Hangsúlyozta, hogy a mérkőzések és a fegyelmi eljárások számához viszonyítva nagyon kevés a súlyosabb eset, az összes vármegyét figyelembe véve Komárom-Esztergom az egyik legbiztonságosabb ebben a tekintetben.

Khéner László (balra) és Boross Zoltán is reméli, hogy kevesebb fegyelmi eljárás lesz a jövőben
Khéner László (balra) és Boross Zoltán is reméli, hogy kevesebb fegyelmi eljárás lesz a jövőben
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Példamutató együttműködésről beszélt a sajtótájékoztatón dr. Kancz Csaba főispán, aki megerősítette Khéner László szavait, miszerint nagyon kevés az olyan mérkőzés a vármegyében, ahol rendőri biztosítás szükséges. Sportszakmai kitérőjében elmondta, hogy idén  a korábbiaktól eltérően a végletekig kiélezett csata folyt a területi első osztályban, ami abból a szempontból jelentett nagyobb veszélyt, hogy egy-egy tévedés nagyobb indulatokat válthatott volna ki a megemelkedett tét miatt. Szerencsére azonban ilyen eset nem fordult elő, így biztonságban és rendbontás nélkül ért véget a vármegyei első osztály. 

Több száz fegyelmi eljárás, de nagyon kevés bűncselekmény

A rendőrség részéről Boross Zoltán rendőrfőkapitány kiemelte, hogy az információk egymás közötti megosztása rendkívül fontos, mert így tudják adott esetben megelőzni a problémásnak tekinthető eseteket. Ha az információáramlás megfelelő, akkor nem történhet meg az, hogy egy-egy mérkőzést alul-, vagy éppen túlbiztosítanak a rendőrök. Reményének adott hangot, hogy eljön majd az a pillanat Magyarországon, hogy minden mérkőzés egy ünnep lesz, és a szurkolók ennek fényében is látogatnak ki a stadionokba, sportpályákra. 

A most véget érő idényben számszerűsítve összesen 650 fegyelmi eljárás indult, ami bár soknak tűnhet, azonban ezeknek a túlnyomó többsége a pályán történt sportszerűtlen magatartás miatt volt. A 650 fegyelmi eljárásból mindössze négy olyan eset volt, ahol az adott eset a bűncselekmény kategóriájába esett, ezek mindegyikében hivatalos rendőrségi feljelentés született, majd indult eljárás - erről tájékoztatta a sajtó képviselőit Hufnágel Ákos, a KEMLSZ Fegyelmi Bizottsága elnöke, Oroszlány rendőrkapitánya.

A sajtónyilvános eseményen a résztvevők mindegyike reményét fejezte ki, hogy az amúgy is kevés rendbontások száma a későbbiekben még inkább csökkenni fog. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában