Záróforduló

2024.05.27. 06:00

Ezüstérmes a Tata; keményen kiosztotta a bírót az egyik edző

A megye egy zárófordulójában a Tata fölényes győzelemmel megszerezte az ezüstérmet. Almásfüzitőn nagyon kiakadtak a játékvezetőre, az edzőjük nem rejtette véka alá a véleményét, kemény kritikát fogalmazott meg. Több vezetőedző pedig a mérkőzés utáni nyilatkozatában jelentette be, hogy távozik a kispadról.

Kemma.hu

Mit mondhatnánk? Elég zajos, izgalmas, eseménydús hétvégével zárult a megye egy bajnoksága, pedig a bajnoki cím már egy héttel korábban eldőlt. Az ezüstéremért zajló hármas versenyfutás még tartogatott izgalmakat az utolsó játéknapon. A tataiaknak volt a legkedvezőbb a helyzetük, egy győzelemmel ugyanis a többi eredménytől függetlenül ők végeznek a második helyen. 

Az ezüstérmes tatai csapat és a szurkolók
Az ezüstérmes tatai csapat és a szurkolók
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A ligautolsó, rendre fiatalokkal kiálló Esztergom ellen erre minden esélyük meg is volt. Arra azonban még Tatán sem számítottak, hogy már a harmadik percben kettővel fognak vezetni, szupergyorsan lerendezve ezzel a megmaradt kérdéseket. A végére nagyon kitömték ellenfelüket, majd jöhetett az ünneplés a játékosoknak és a szurkolóknak. Mivel a Nyergesújfalu nem vállalja az NBIII-as szereplést, így a friss második helyezett tataiak várhatják az osztályozó sorsolását.

Almásfüzitőn érdekes meccset láthattak a kilátogató nézők. Röpködtek a sárga lapok, de az első félidőben a piros kártya is villant. A hazaiak játékos-edzője a mérkőzés után nem tartotta magában a gondolatait, kemény kritikával illette a találkozó játékvezetőjét (edzői nyilatkozatok a cikk alján). Zsámbékon nem született gól a két élcsapat mérkőzésén, a többi pályán azonban nyitva felejtették a gólcsapot. 

A megye egy végeredménye
A megye egy végeredménye
Forrás: MLSZ

Kibontották a gólzsákot a megye egy zárófordulójában

A Vértesszőlős gárdája a tavaszra megerősítette a keretét, látványosan javult is a játékuk, de arra még ők sem számítottak, hogy a megyei kupa döntőjébe is bejutó Sárisápot ekkora különbséggel le tudják győzni. A szőlősiekhez hasonlóan a Koppánymonostor is ötöt vágott az ellenfelének, a különbség csupán annyi, hogy a Lábatlan is szerzett három találatot a rendkívül izgalmas mérkőzésen. Ha már izgalmak: Táton úgy döntöttek a csapatok, hogy látványos, gólra törő játékkal búcsúztatják a szezont a szurkolók legnagyobb örömére. Hol az egyik, hol a másik együttesnél volt az előny, a 4-4-es döntetlen igazságosnak mondható a két győzelemre játszó együttes találkozóján.

Területi I. osztály, 26. forduló

Almásfüzitői SC - Bábolnai SE 1-5 (0-3)
Almásfüzitő, Sportpálya, vezette: Urbanics Áron (Kiss D., Dávid R.)
Almásfüzitő: Gálik - Berlik (Holovnyák 69.), Szűcs (Sinkó 46.), Szalai (Aschenberenner 81.), Kohár, Farkas, Kottra, Sallai, Galambos, Fekete (Bruckner 62.), Bihari. Játékos-edző: Szalai Gábor.
Bábolna: Szabó B. - Rabi, Maruzs, Karvaj, Czeglédi, Szendi, Németh, Polgár (Hollósi 22.), Bognár, Lanzerdorfen (Lakatos 60.), Szabó Á. (Mátyás 60.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Kottra (77.), illetve Czeglédi (13., 64., 86.), Lanzerdorfen (40.), Maruzs (44.)
Kiállítva: Bihari (42.)
Jók: senki illetve Hollósi, Bognár, Czeglédi, Lanzerdorfen.

Szalai Gábor: — Elsősorban gratulálok a Bábolnának, megérdemelten nyertek. Harminc éves pályafutásom alatt ilyen gyenge játékvezetéssel még nem találkoztam. Biztos mámorító lehet tizenévesen hatalmat kapni, de azzal visszaélni nem lenne szabad. Urbanics úr ezen a meccsen visszaélt a hatalmával, fittyet hányva az "esküjére". Saját magát meg tudta védeni, de a játékot sajnos nem. Nagy az arc, kevés a tudás.

Józsa Péter: — Méltó befejezése volt ez a mérkőzés a tavaszi szezonunknak. Gratulálok a csapatnak és köszönjük a vezetőségnek és a támogatóinknak az egész évi segítségüket.

Az év focistái 2024 - közönségszavazás
Az idén is olvasóink dönthetik el, kik kapják a vármegyei labdarúgószövetség díjait. Négy kategóriában 20 jelölt várja a voksokat, hogy eldőljön, kik az év focistái. Szavazz a kedvencedre!

Tatai AC - FC Esztergom 9-0 (4-0)
Tata, Új úti sporttelep, vezette: Áy János (Kun P., Bokor B.)
Tata: Csákány - Németh, Márton (Nagy 46.), Hegedűs (Kisék 66.), Zuggó, Mészáros (Szabó 66.), Tóth (Dragonya 66.), Visnyovszki (Bogár 54.), Víg, Hajas, Máté-Kovács. Vezetőedző: Wéber Roland.
Esztergom: Gecse - Várszegi, Éber, Imre, Füzesi, Tömör, Sisa, Bugjó, Tóth, Ódor, Laurinyecz. Vezetőedző: Spóner József.
Gólszerzők: Zuggó (2., 54., 72.), Víg (3.), Mészáros (14., 58.), Németh (39.) Hegedűs (61.), Szabó (86.)
Jók: mindenki, illetve Várszegi, Sisa, Bugjó, Imre, Laurinyecz, Füzesi

Wéber Roland: — Nagy dolgot vittünk véghez, amiért mindenkinek gratulálok, büszkék lehetünk rá. Sok embernek sok munkája van ebben. Köszönjük a szurkolóinknak, a vezetőségnek és mindenkinek, aki mellettünk állt. Ez a mai mérkőzés szép koronája a bajnokságnak. Most örülünk, egy kicsit ünnepelünk, de már izgatottan várjuk az osztályozó sorsolását.

Spóner József: — Gratulálok a Tata csapatának. A saját csapatomnak pedig köszönöm a kitartó és erős alázatot, amit tanúsítottak az egész szezonban. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert igazi sportemberek a szememben. Köszönöm az idősebb játékosoknak, hogy fenntartották az igazi esztergomi szívet. Szintén köszönöm a fiatal játékosoknak, hogy 50 feletti meccsszámmal életben tartották a felnőtt focit. Egyúttal megragadom az alkalmat, hogy elköszönjek az edző kollégáimtól, mivel befejezem a munkát a versenyszférában. Jó egészséget, hatalmas kitartást és sok sikert kívánok nekik.

 

Vértesszőlősi Sportegyesület - Sárisápi BSE 5-0 (4-0)
Vértesszőlős, Busch István Sportcentrum, vezette: Derecskei Bence (Péntek E., Kis B.)
Vértesszőlős: Abuzareefa - Gréczi, Galambos, Horváth, Nagy (Magyarics 80.), Bogdán, Jónás, Batics, Bencsik, Keleti, Antal. Vezetőedző: Hagymási Zoltán.
Sárisáp: Tőzsér - Cserven (Válent 82.), Szlovák, Papp (Sándor 70.), Bartl (Gyebnár 70.), Wend (Katona 70.), Jurásek, Kara, Karcagi, Dzsemil, Farkas (Fekete 70.). Vezetőedző: Fenyvesi László.
Gólszerzők: Bencsik (22., 82.), Batics (32.), Gréczi (38., 42.)
Jók: mindenki, illetve senki

Hagymási Zoltán: — Az első félidőben nem tudom mi történt velünk. Játszottunk már korábban is ilyen jól, de a helyzeteinket még nem használtuk ki ilyen arányban, az ellenfelünket megleptük. Hozzá kell tennem, így az idény végén a szerda-szombat ritmus biztosan megterhelte az ellenfelünket. Megérdemelten győztünk, gratulálok az egész csapatnak. Ez egy jó befejezése a szezonnak, ami megadja az alaphangot a nyári felkészülésünkre is.

Fenyvesi László: — Elfáradtunk, sok volt tavasszal a hétközi mérkőzés, és ma a frissítés sem jött be. A különbség túlzó, de a Vértesszőlős élesebb, motiváltabb volt, megérdemlik a három pontot.

Zsámbéki Sport Klub - Nyergesújfalui SE 0-0
Zsámbék, Sportpálya, vezette: Büki Gábor (Faragó Gy., Sirokmán A.)
Zsámbék: Tugyi - Yürekli, Marticsek, Áprily, Barlangi, Kósa Szilágyi (Veréb 75.), Csóh (László 63.), Szűcs (Biró 71.), Mártonfi, Magyar (Haupt 63.), György (Kerezsi 46.). Vezetőedző: Bodó László.
Nyergesújfalu: Borsiczki - Motuz, Tóth (Prska 63.), Szőke, Jakobi (Petrovics 83.), Mann, Balogh, Kiss (Lakatos 75.), Szoboszlai (Török 83.), Molnár (Simon 83.), Raffai. Vezetőedző: Gálicz Ferenc.
Jók: Barlangi, Kósa Szilágyi, Áprily, illetve mindenki

Bodó László: — Először is gratulálok a Nyergesújfalunak a bajnoki címhez. A szurkolóinknak köszönjük az egész éves biztatást és a kitartásukat. Mezőnyben jobban futballoztunk ma, de ameddig az előrejátékban ennyire impotensek vagyunk, addig nagyon nehéz mérkőzést nyerni.

Gálicz Ferenc: — Számunkra már tét nélküli mérkőzés volt a mai, de nem szerettünk volna bajnokként kikapni, ezt sikerült teljesíteni. Nagyon örülök, hogy a játéklehetőséget kapó fiatalok jól teljesítettek, és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A Zsámbéknak külön köszönöm a rendkívül sportszerű fogadtatást. Megtiszteltetés volt ilyen körülmények között pályára lépni. Nagyon köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek minket és végig buzdították a csapatot.

Koppánymonostori SE - Lábatlani ESE 5-3 (3-3)
Koppánymonostor, Berecz Dezső Sporttelep, vezette: Juhász Dávid (Uracs R., Kiss Cs.)
Koppánymonostor: Vicena - Egyed (Antal 89.), Kalla (Pulai 62.), Szőke (Bigun 87.), Valkó M., Vincze, Siller, Simonka, Valkó G., Juhász (Tímár 72.), Korcsok (Horváth 46.). Vezetőedző: Vigh László
Lábatlan: Török - Ölveczky, Varga, Rozmán, Kovács, Janusz, Váli, Galba (Bánhidi 90.), Deme, Nyergesi (Budaházi 62.), Szenes (Barnóczki 74.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Simonka (29.), Valkó M. (30.), Szőke (45+2.), Horváth (52.), Vincze (85.), illetve Galba (13.), Kovács (38., 45+1.)
Jók: mindenki illetve Janusz, Deme, Kovács

Vigh László: — Nagyon fontos volt számunkra az eredmény. Az első félidőben még nem volt az igazi a játékunk, de a fordulás után már úgy futballoztunk, ahogyan elterveztük. Büszke vagyok a csapatra, egész tavasszal kiemelkedően teljesítettünk. Nagyon jó volt látni, hogy a lefújás után az utánpótlás játékosok, a felnőtt labdarúgók és a szurkolók közösen tudtak ünnepelni. Próbáljuk egyben tartani ezt a közösséget és  akövetkező szezonban egy még szebb eredményt elérni.

Karcagi Pál: — Megtiszteltetés volt ehhez a klubhoz tartozni. Remek két év volt, nagyszerű embereket ismerhettem meg. Köszönök mindent és további sok sikert kívánok a Lábatlani Sport Egyesületnek!

DG Tát - Wati Kecskéd KSK 4-4 (1-1)
Tát, Duna-Gerecse Sporttelep, vezette: Linn K. (Balázs P., Baranyai L.)
Tát: Koller - Farkas, Tirpák (Jónás 80.), Izsó (Kósa 89.), Dékány, Bokros (Mészáros 62.), Jámbor, Gágó, Tillmann, Páldi, Chrompota. technikai vezető: Kun Imre.
Kecskéd: Cseszneg - Neckernusz, Gyenes, Vadkerti, Schmidt L., Greskó, Plotár, Pető (Bódis 90.), Berki, Schmidt G. (Laczó 21.), Harsányi. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Dékány (35., 53., 83.), Farkas (91.), illetve Neckernusz (22., 64.), Plotár (74., 86.)
Jók: mindenki, illetve  Berki, Plotár, Harsányi

Kun Imre: — Fordulatokkal téli mérkőzésen egy pontot sikerült itthon tartanunk. Egyik szemünk sír, a másik nevet. A játék összképet nézve talán igazságos eredmény született. Büszke vagyok az egész csapatra, mert végig a győzelemért hajtottak és nem álltak le egy percre sem.

Linczmaier László: — Tizenhárman voltunk ma a két kapussal és négy sérülttel. Ehhez képest vállalható volt a szezonzáró. Mi a Tomival eggyel hátrébb lépünk, köszönöm neki az eddigi munkáját. Szerencsére ütőképes, masszív csapatot hagyunk az utódokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában