Út a trónra

2024.05.25. 18:16

Méltó helyszínen koronázhatják meg a Bányász játékosait

A bajnoki címért utazik hétvégén Szombathelyre az Opus Tigáz Tatabánya az NBIII utolsó fordulójában. Elképzelhetetlen forgatókönyvnek kellene megíródnia ahhoz, hogy ne az aranyéremmel a nyakukban térjenek haza a Bányász játékosai.

Túri Csaba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Elérkezett az utolsó fordulója az NBIII-nak, amikor feltehetik a koronát a Bányász játékosai az idei szezonban nyújtott teljesítményükre. A tatabányai aranyérem szinte borítékolható, de azért még matematikailag is be kell biztosítani. 

Szombathelyen már nem csak góloknak, hanem a bajnoki aranynak is örülhetnek a Bányász játékosai
Szombathelyen már nem csak góloknak, hanem a bajnoki aranynak is örülhetnek a Bányász játékosai
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Jöhet a Bányász-ünnep

Ha legalább egy pontot szereznek, akkor nincsen kérdés, nem kell számolgatni sem, és hosszú, ínséges évek után ismét elsők lehetnek a nemzeti bajnokságok egyikében. Ahhoz, hogy ennek az ellenkezője történjen, egy eléggé elképzelhetetlen eseménysornak kellene bekövetkeznie. Ha a Tatabánya vereséget szenved a már biztos kieső kisebb szombathelyi együttes otthonában, illetve a Bicske nyerni tud a Zalaegerszeg II. vendégeként, akkor állnának azonos ponttal. Ez azonban önmagában még mindig nem lenne elegendő a Pest vármegyei csapatnak: a két találkozón összesen plusz kilences gólkülönbségnek kellene kijönnie a bicskeiek javára. Nem sok ember van, aki erre a kimenetelre komolyabb összegekkel fogadna. A cél természetesen az aranyéremmel még nincs teljesítve, az még csak az első lépés. Az NBII-be vezető hídon még egy osztályozón keresztül át kell menni.

Az év focistái 2024 - közönségszavazás
Az idén is olvasóink dönthetik el, kik kapják a vármegyei labdarúgószövetség díjait. Négy kategóriában 20 jelölt várja a voksokat, hogy eldőljön, kik az év focistái. Szavazz a kedvencedre!

Ami azonban biztos, hogy a hű Bányász-drukkerek Vas vármegyébe is tömegesen fognak érkezni, hiszen nem mostanában készülhettek ekkora siker ünneplésére. A találkozót ráadásul nem a mostani ellenfél szokásos pályáján, hanem a szombathelyi stadionban rendezik meg. Méltó körülmények között ülhetnek fel a trónra Gyürki Gergelyék.

Labdarúgás, NBIII. Északnyugati csoport, 30. forduló
Szombathelyi MÁV Haladás SE - Opus Tigáz Tatabánya
Haladás Sportkomplexum, Szombathely, vasárnap, 17 óra

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában