Pro Filii

2024.04.17. 18:07

Új mezekben léphetnek pályára a csapatok egy adománynak köszönhetően

Tizenegy Komárom-Esztergom vármegyei egyesület részesült sportszer adományban.

Túri Csaba

Összesen tizenegy vármegyebeli együttes részesült sportszer adományban

Fotó: Zetovics Márió

A Pro Filii Alapítvány és a Sportegyesületek Országos Szövetsége közös sajtótájékoztatót tartott a tatabányai Földi Imre Csarnokban, ahol összesen tizenegy Komárom-Esztergom vármegyei sportszervezetnek adományoztak 6-700 ezer forint értékben sportszereket, elsősorban vadonatúj mezeket.

A Pro Filii Alapítványnak és a Sportszervezetek Országos Szövetségének köszönhetően új mezeket kaptak a focicsapatok
A Pro Filii Alapítványnak és a Sportszervezetek Országos Szövetségének köszönhetően új mezeket kaptak a focicsapatok
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Nem csak sportszervezeteket támogat a Pro Filii Alapítvány

Dr. Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára az eseményen elárulta, a szervezet egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy 200 millió forint értékben nyújtanak sportszer támogatást olyan egyesületeknek, amelyek szociálisan rászoruló térségekben működnek, vagy egyéb okok miatt nem tudják megteremteni az anyagi feltételeit annak, hogy professzionális felszerelésekbe öltöztessék a fiatal sportolóikat. Az alapítvány olyan, elektronikus pályázati rendszeren keresztül benyújtott pályázatokat támogat, amelyek segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javulását, emelik hazánk szellemi-, művészeti-, kulturális- és sportéletének színvonalát.

Sámuel Botond, a SOSZ elnökségi tagjaként kifejtette, hogy jó helyekre kerülnek a vármegyében ezek az adományok, hiszen, ha ezeket saját maguknak kellene megvásárolniuk, 10-20 millió forintot is felemésztene, amire több sportszervezetnek nincsen lehetősége és kapacitása. Hozzátette, olyan jó minőségű sportfelszerelések ezek, amiket még az NBIII-ban szereplő Opus Tigáz Tatabánya játékosai is büszkén hordanának.

A sportszer adományban részesült tizenegy Komárom-Esztergom vármegyei egyesület: Annavölgyi Bányász SE, Bajóti Szikra SE, Banai KSK, Csémi SE, Etei SE, Dad SE, DMAC Dunaalmás, Réde KSK, Szákszendi SE, Szomód SE, Vértestolnai SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában