Kék Tigrisek

2024.04.20. 21:23

Visszatalált a győztes útra a Djukics-legénység

A Bányász-rangadót a jobbik csapat nyerte, bár a komlóiak nagy küzdelemre késztették a Tatabányát.

Petrik József

Küzdelmes meccsen nyertek a Kék Tigrisek

Fotó: Hagymási Bence

Nem kisasszony kézilabdát láthatott a mérkőzés elején a publikum, hiszen a játékvezetők szűk negyedóra leforgása alatt négy kétperces kiállítást és négy büntetőt is ítéltek a MOL Tatabánya Komló elleni mérkőzésén. 

Fontos győzelmet aratott a MOL Tatabánya a Komló ellen
Fontos győzelmet aratott a MOL Tatabánya a Komló ellen
Fotó: Hagymási Bence

Azaz meglehetősen éles, fej-fej melletti csata zajlott a pályán. Aztán a huszadik percben az ítészek a vendégek addig jól védő kapusát, Granicsot egy szabálytalan beállásért, amellyel góltól akarta megmenteni csapatát kék lappal büntettek a bírók. A kék lap kizárást jelent a játékból, valamint a kiállított, a külön játékvezetői jelentésben is szerepel. Az intermezzo azonban csak egy rövid időre zavarta meg a komlóiakat. Gyorsan talpra álltak, és továbbra is makacsul „kapaszkodtak” riválisukba. Az, hogy szoros volt a meccs, leginkább mégiscsak annak volt betudható, hogy a Kék Tigrisek egyre „szaporábban” belehibáztak a támadásaikba.

Szünet után egyre inkább úgy tűnt, a házigazdák kezébe csúszik át végleg a találkozó irányítása. A tatabányai dominancia – a jó kapusteljesítményeknek és védekezésnek köszönhetően - a már négy-ötgólosra duzzadt vezetésben is megmutatkozott.

Ez a MOL Tatabánya már hasonlított a korábban megszokotthoz

Tíz perccel a mérkőzés lefújása előtt, négygólos hazai előnynél, Djukics mester időt kért, hogy a véghajrába tiszta fejjel és „pontos tervvel” vágjon bele a Tatabánya. Ez az elképzelés annyiban megvalósult, hogy a Bányász-rangadón a hazaiak végül három góllal megérdemelten bizonyultak jobbnak riválisuknál.

Kontra Zsolt, a hazaiak technikai vezetője: - Egy sokkal hajtósabb Tatabányát láthattak lelkes szurkolóink, mint legutóbb. Jobb volt kapusaink teljesítménye, jól ment a védekezés is. Egyre inkább hasonlított a „régire”. Küzdős, jó ellenfelet fektettünk két vállra.

Kézilabda NB I., férfi, 22. forduló
MOL Tatabánya KC – Carbonex-Komló 30-27 (17-15)
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Horváth P., Marton B.
Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 7, Maras 2, Topic 5, Peric 2, Dissinger 1, Ugalde 7 (4). Csere: Bartucz (kapus), Pergel 3, Krakovszki B., Enomoto 1, Ancsin 2, Jadegari, Vilovszki, Vajda H. Edző: Dragan Djukics.
Az eredmény alakulása, 5.p.: 3-1, 8.p.: 3-3, 13.p.: 7-5, 17.p.: 10-7, 19.p.: 10-10, 23.p.: 14-11, 27.p.: 16-14, 33.p.: 19-16, 39.p.: 22-18, 42.p.: 25-19, 47.p.: 28-22, 51.p.: 29-24, 56.p.: 30-25.
Kiállítások: 10, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/4, illetve 6/4.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában