Vívás

2024.04.17. 18:06

Keresztes Ádám negyedik lett csapatban a világbajnokságon

Negyedik lett a magyar junior férfi válogatott a világbajnokságon. A csapat tagja volt tatai vívónk, Keresztes Ádám is.

Körtvélyfáy Dina

Csapatversennyel folytatódott a rijádi korosztályos világbajnokság vármegyei junior vívóink számára, a tatai Keresztes Ádám és a tatabányai Salamon Réka pástra lépett.

Keresztes Ádám, Antal Máté, Pelle Domonkos és Somody Soma
Keresztes Ádám, Antal Máté, Pelle Domonkos és Somody Soma
Fotó: FIE / Forrás: FIE

A Keresztes Ádám, Pelle Domonkos, Somody Soma és Antal Máté alkotta csapat kiemeltként a legjobb 32 között kezdték a vívást Szingapúr ellen, fölényes győzelmet aratva. A tizenhat között szorosabb asszók következtek a németek ellen, de a magyarok 34-31-re nyerni tudtak. A négy közé jutásért simán verték a spanyolokat, de a döntőbe jutás a franciák ellen nem sikerült, 45-40 lett a vége.

A bronzmeccsen Svájc következett, ahol sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. Végül azonban a svájciak átvették a vezetést, és hatalmas előnyre tettek szert, 45-37 lett a vége. Így a magyarok ezen a napon is érem nélkül maradtak.

A tatabányai Salamon Réka, Wimmer Dorina, Nagy Blanka, Gachályi Gréta alkotta junior női válogatott az Európa-bajnoki bronzérem után nem tudott a négy közé jutni. Bár a tizenhat közé jutásért simán verték Szaúd-Arábiát, majd a spanyolokat is legyőzték, de az olaszokkal ők sem bírtak.

Így az ötödik helyért folytatódtak számukra a küzdelmek, Hong Kongot sikerült is legyőzniük, de Kína túl nagy falatnak bizonyult. Így a hatodik helyen zárták csapatban a tornát.

Ahogy arról már korábban írtunk, Keresztes Ádám 15. lett, míg Salamon Réka a 64 között búcsúzott egyéniben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában