Második hely

2024.04.28. 18:51

Hajszállal maradtak le az aranyéremről a tatabányaiak

Ugyan megnyerte utolsó rájátszásbeli mérkőzését is a TRSE női röplabdacsapata, mégis "csak" az ezüstérem jutott nekik.

Kemma.hu

A TRSE NB1/B-s női csapata abban a tudatban lépett pályára szombaton este, hogy tudták, már nem szerezhetik meg az aranyérmet. Legnagyobb riválisuk, a Kecskemét ugyanis óriási izgalmak végén, döntő játszmában tudott nyerni a Jászberény otthonában.

Nem hagyott esélyt a TRSE a szolnoki csapatnak
Nem hagyott esélyt a TRSE a szolnoki csapatnak
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Az érthető csalódottság ellenére a tatabányai röpisek intenzíven szálltak bele a találkozóba, gyorsan kidolgoztak egy megnyugtató előnyt. Az első játszmát magabiztosan nyerték meg, annak ellenére, hogy a szett közepén volt egy kisebb hullámvölgyük, amikor magukra húzták az ellenfelet. A második szett már nagyobb izgalmakat tartogatott, de végül ez is a hazaiaké lett, akik ezzel nagyon közel kerültek a győzelemhez. Ami végül három szettben meg is lett nekik, hiszen az utolsó felvonásban sem engedték közel magukhoz a szolnoki gárdát.

Osztályozón juthat fel az első osztályba a TRSE

A TRSE ezzel a második helyen végzett a bajnokságban, ami azt jelenti, hogy az NB1 utolsó helyezettje ellen osztályozó vár majd rájuk, hogy kiharcolják a feljutást az első osztályba. A mérkőzés után a hazaiak játékosa, Csutorás Bernadett és Szabados István vezetőedző értékelte a látottakat a csapat honlapján.

Csutorás Bernadett: – Örülök és szomorú is vagyok, mert megint kevésen múlott, hogy ez az érem ne ezüst, hanem arany legyen. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert tényleg igazi csapatként hoztuk össze és ezért nagyon boldog vagyok. Volt bőven hullámvölgyünk ebben a szezonban és sérülésekből is jutott, de szerintem jól helyt álltunk és a fiatalok is megtalálták a helyüket a csapatban és tudták pótolni a hiányozókat. Büszke vagyok mindenkire és bízom benne, hogy az osztályozó mérkőzéseken a maximumot tudjuk majd nyújtani.

Ezúttal is sokan voltak kíváncsiak a TRSE mérkőzésére
Ezúttal is sokan voltak kíváncsiak a TRSE mérkőzésére
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Szabados István, vezetőedző: – Hullámvasút volt ez a mai nap. Hetek óta tudtuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, így délután már figyeltük a Jászberény – Kecskemét találkozót. Az is egy hullámvasút volt, a döntő szettben tudott nyerni a Kecskemét, akiknek gratulálunk a bajnoki címhez. Tudtuk, hogy így a mi nyakunkba az ezüstérem kerülhet. Ennek ellenére vagy ezzel együtt mindent megtettek a lányok a győzelemért, hiszen szerettünk volna szépen búcsúzni a rájátszástól. Az osztályozón az NBI utolsó helyezettjével fogunk játszani először május 18-án.

Röplabda, női NBII., Felsőházi rájátszás
Tatabányai Röplabda Sport Egyesület – Szolnoki SPC 3:0 (25:16, 25:21, 25:18)
Árpád Gimnázium, Tatabánya, vezette: Ladányi Bence, Szél Márta Judit
TRSE: Torma 1,Kocsis 5, Csutorás 14, Horváth 5, Henson 14, Velő 10. Cserék: Zoltán (liberó), Kárpáti 1, Szakács, Kutrik 1, Borbély, Sinai. Vezetőedző: Szabados István

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában