Teljesítménytúra

2024.04.17. 21:13

A tatabányai Árpád Gimnázium diákjai is hozzájárulnak a Gerecse 50 gördülékeny lebonyolításához

Több szervezet és az Árpád Gimnázium diákjai is kiveszik a részüket az esemény biztonságos megrendezéséből. A Gerecse 50 nélkülük nem történhetne meg llyen zökkenőmentesen.

Kemma.hu

A Gerecse 50 teljesítménytúra egy hosszú, igazi kihívást jelentő esemény. Fontos hogy minden gördülékenyen és biztonságosan történjen, ezért segítők járulnak hozzá a feltételek biztosításához. A Gerecse 50 fő rendezője a Magyar Természetjáró Szövetség, akiket a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség nagy részben kisegít, az önkénteseik kiveszik részüket a nyolcezer fős túranap lebonyolításából. Egyik legfontosabb feladatuk az útvonalak előzetes bejárása, ahol ellenőrzik és biztosítják az út biztonságos túrázhatóságát. Ebben a feladatban részt vesz a Vulkán Tömegsport Egyesület túraszervezői/túravezetői csoportja is, minden évben olyan túrákat szerveznek az esemény előtt, ahol a Gerecse 50 valamelyik táján sétálnak. Egyes akadályokat hétköznapi módszerekkel is meg lehet szüntetni, azonban rosszabb helyzet esetén (például fakidőlések) az erdészet nyújt segítséget. A tatabányai Árpád Gimnázium diákjai már a második éve vesznek részt az ellenőrzésekben, nagyon sokat hozzátesznek az esemény tökéletes rendezéséhez. 

Több szervezet és az Árpád Gimnázium diákjai is kiveszik a részüket az esemény biztonságos megrendezéséből. A Gerecse 50 nélkülük nem történhetne meg llyen zökkenőmentesen.
A diákok segítsége sokat számít a Gerecse 50 biztonságos szervezésében
Forrás: turistamagazin.hu

Tavaly 10 kilométert ellenőriztek le Varga Zsuzsanna, a Vulkán Tömegsport Egyesület túravezetője kíséretében. Idén már komplexebb feladatot láttak el, bejárták a 20, 30- és 50 kilométeres táv bizonyos részeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában