Vízilabda

2024.03.02. 21:46

Férfibravúr a Buborékban, női vereség Zuglóban

A férfi vízilabdázók győzni tudtak a szombathelyi együttes ellen, míg a lányoknak most nem volt szerencséjük.

Petrik József

Papírforma eredmény született a fővárosi vasutascsapat otthonában, és ez még akkor is igaz, ha a gólkülönbség kissé túlzó. Az első negyedben még jól tartották magukat – a meglehetősen mostoha körülmények között készülő – tatabányai fiatalok. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, úgy nőtt a két gárda közötti „távolság”, ami az utolsó negyedben csúcsosodott ki.

Tatabánya-BVSC (női vízilabda)
A tatabányai vízilabdázó lányoknak most nem volt szerencséje
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Zantleitner Krisztina: – Van ekkora különbség a két csapat között vagy talán még nagyobb is. De mit lehet várni tizenöt-tizenhat éves gyerekektől a felnőttek ellen. Két negyedig úgy, ahogy bírtuk, de aztán már markánsan jelentkeztek a különbségek.

Vízilabda OB I., női, 11. forduló
BVSC-Zugló – Tatabánya Womens Water Polo 17-4 (3-1, 3-0, 5-3, 6-0)

Budapest, Szőnyi úti uszoda, 100 néző, vezette: Sándor P., Szentkereszti Gabriella.

Tatabánya: Kovács Dorottya – Zantleitner H., Zantleitner N., Orbán 1, Rend, Németh V. 2. Csere: Szabó J. 1, Kovács Dalma, Kurucz, Perjési, Donauer, Nagy J. Edző: Zantleitner Krisztina.

Kihasznált emberelőny: 7/2, illetve 4/0.

Gól ötméteresből: 2/1, illetve 2/1.

 

A férfiak remek vízilabdát játszottak

A listavezető vendégeket a Tatabánya, szenzációs játékkal, taszította le a tabella éléről. Az eredmény hatalmas meglepetés annak, aki nem látta a találkozót. A hazaiak ugyanis igazi csapatként működve, az edzői utasításokat betartva, fegyelmezetten pólóztak. Ennek az lett a következménye, hogy a harmadik játékrész végére már hét góllal, 10-3-ra vezetett a vízműves együttes.

Az utolsó negyedben pedig már csak a győzelem megtartásán fáradoztak a tatabányaiak, így a szombathelyi gárda megúszta az igazán súlyos vereséget.

Gebauer Lajos: – Nagyon egyben voltak a srácok. Pontosan illett rájuk a közhelyes kifejezés, hogy végig nagybetűvel írt csapatként funkcionáltak. Úgy gondolom, az éllovast megverni szenzációs sikernek számít.

Férfi OB I. B, 18. forduló
Tatabányai Vízmű SE – AVUS 11-7 (3-1, 4-1, 3-1, 1-4)

Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Kiss A., Besenyei R.

TVSE: Szabó II. – Gombos 1, Niklász 2, Pető 1, Várnagy M. 2,, Keresztes 2, Fekete B. 3. Csere: Végh L., Kovács P., Németh A., Galler, Dubinák, Vajda. Edző: Gebauer Lajos.

Kihasznált emberelőny: 1/0, illetve 7/3.

Gól ötméteresből: 3/3, illetve 0.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában