Vitézek

2024.03.19. 13:51

Magabiztosan nyertek az esztergomi rögbisek

A várakozásoknak megfelelően újabb magabiztos győzelmet aratott Esztergom rögbicsapata, akik továbbra is vezetik az első osztály tabelláját.

Kemma.hu

A tabella vezető Esztergomi Viztézek most a Szegedi Gorillák ellen lépnek pályára

Fotó: Lehotzky István

Nagy dologra vállalkozott a nagykőrösi Honfoglalók rögbicsapata, hiszen a hazai pályán, a magyar bajnokságban két éve veretlen címvédő Esztergomi Vitézeket (akiket olvasóink a legjobb férfi csapatnak választottak 2023-ban) tervezte két vállra fektetni. A mérkőzésre mindkét alakulat teljes elszántsággal készült, bár hazai oldalról számos alapemberével nem számolhatott Sőlősi László vezetőedző. 

Magabiztosan győztek az esztergomi rögbisek nagykőrösi riválisuk ellen
Magabiztosan győztek az esztergomi rögbisek nagykőrösi riválisuk ellen
Fotó: Lehotzky István

A találkozó elején a vendégek nekiestek az esztergomiaknak, akik egy elcsent bedobás után szerezték meg a vezetést Sőlősi által. Az alföldi csapat nem vesztett lelkesedéséből, tíz percig saját térfelén kőkemény védekezésre kényszerítette ellenfelét, melynek egy cél lett az eredménye, amivel 7-5-re zárkóztak. Később egy tolongás után szélre kijátszott labdával Brinyiczki állította vissza a különbséget. A Honfoglalók szinte rögtön egy újabb céllal válaszoltak, így két pontos Vitézek előnnyel mentek el szünetre a csapatok. A találkozó hőfokát mi sem jellemezné jobban, hogy a játékvezető két alkalommal is mindkét együttes játékosát 10-10 perces büntetést érő járó sárga lappal sújtotta. 

A térfélcserét követően a hazaiak dominanciája Ágotai céljával vált pontokká, majd Kiss egy büntetőrúgással növelte tovább az előnyt. Az utolsó percekben a fiatal Hullárnak sikerült labdával célterületbe esni, amivel sikerült megszerezni a négy cél után járó bónuszpontot is. A rekordbajnok kiváló védekezése azonban áldozattal járt, hiszen három kényszerű cserét is végre kellett hajtani a második félidőben. Az Esztergomi Vitézek így továbbra is az első helyen állnak 17 megszerzett ponttal. A következő fordulóban az örök rivális, jelenleg a tabella ötödik helyén álló Battai Bulldogok csapatát fogadják a Vitézek. 

NBI férfi XV’s rögbi bajnokság 4. forduló 
Esztergomi Vitézek RAFC - Honfoglalók RC 29-10 (12-10) 
Esztergom RCH stadion, Vezette: Szundy István (Haspel Gergő,Törőcsik Sándor) 
Esztergomi Vitézek: Németh, Varga, Rácz, Sőlősi 5, Stavila, Vodicska, Visi, Ágotai 5, Szóda, Kiss 7, Gódor,Zaiba, Suiogan, Brinyiczki 5, Csapó Cserék: Szakály, Bereczki, Szatmári, Hullár 5, Bíró 2, Szalma. Edző: Sőlősi László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában