Kosárlabda

2024.03.30. 21:24

Legszomorúbb győzelmét aratta az OSE

Hiába jutott 100 pont fölé és győzött az OSE-Lions, a többi mérkőzés eredményei miatt lemaradnak a rájátszásról.

Nagyszerű játékkal győzött az OSE, de a play offról lemaradt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Egyetlen mérkőzést kellett még megnyernie az OSE-Lions kosárcsapatának ahhoz, hogy bekerüljön az NB1 rájátszásába. Viszont a többi mérkőzésre is figyelniük kellett, ugyanis az a ritka helyzet állt elő, hogy a maradék három playoffot érő helyre összesen hat csapat pályázott. Az oroszlányiak – a kötelező győzelem mellett – abban a tudatban léptek pályára, hogy ellenfelük már biztosan az első nyolc csapat között végez.

Ragyogóan játszott az OSE, győzelmükkel bejutottak a rájátszásba
Ragyogóan játszott az OSE, mégsem jött össze a rájátszás
Fotó: Zetovics Márió

Rendkívül ponterősen kezdtek a csapatok, az oroszlánok igyekeztek minél biztosabb dobóhelyzeteket kialakítani, miközben a soproniak főképpen hárompontos dobásokkal kísérleteztek. Az első negyedet egy támadásnyi különbséggel a vendégek elvitték, de kosárlabdában ez minden, csak nem ledolgozhatatlan előny (26-29).

A második negyedben sem változott sokat a játék képe, a hűség városiak továbbra is távolról kísérleteztek: 22 alkalommal próbáltak egy dobásból három egységet szerezni, ez 11 alkalommal sikerült nekik összesen a szünetig. Ezzel szemben az OSE játékosai csak hétszer próbálkoztak kívülről, azonban a sikeres akciók mellett nem is kényszerültek rá. Főként Khalid Thomas volt elemében, aki egy félidő alatt 17 pontot szerzett. A szünetre már hazai előnnyel mentek pihenni a csapatok (57-54).

Brutális harmadik negyedet produkált az OSE

A második játékrészt álomszerűen kezdte Váradi Kornél csapata, állva hagyták az ellenfelüket (72-59), akik továbbra sem álltak le a triplakísérletekkel. Az oroszlánok folytatták a bevált receptet, ennek eredményeképpen a harmadik felvonást 13 ponttal nyerték, ezzel összesítve már 16 egységgel vezettek (85-69). A szurkolók egyre közelebb érezték magukat a győzelemhez, egyáltalán nem volt benne a levegőben egy összeomlás. Bár az utolsó felvonásban lassan érkeztek a kosarak, az oroszlánok szerencséjére a soproniak sem jeleskedtek a pontok szerzésében. Végül nem forgott veszélyben a győzelem, megmaradt a harmadik negyedre kidolgozott különbség, és még a mágikus 100 pontot is elérte az OSE.

A győzelem ellenére mégis szomorúan mehettek az öltözőbe az oroszlánok, az utolsó forduló eredményei miatt lemaradnak a hőn áhított playoffról. A Budapesti Honvéd egyetlen ponttal legyőzte a Zalakerámiát, úgy, hogy az utolsó támadásukat a zalaiak kihagyták. A Honvéd győzelme azt jelenti, hogy ők mehetnek tovább a rájátszásba. Ennyin múlik a sportban egy csapat sikere.

Férfi kosárlabda NB1/A, 26. forduló
MVM OSE-Lions - Sopron KC 103-87 (26-29, 31-25, 28-15, 18-18)
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok

OSE-Lions: Gholston 24, Riddley 21, Balsay 6, Polutak 11, Stevenson 8
Cserék: Thomas 27, Rujak 6, Illés, Gáspár, Szabadfi, Árva-File, Werner
Vezetőedző: Váradi Kornél

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában