Sportlövészet

2024.02.29. 12:20

Pekler Zalán tizedik lett vegyescsapatban az Európa-bajnokságon

A felnőttek számára is elkezdődött a győri olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokság. A komáromi Pekler Zalán vegyescsapatban volt érdekelt csütörtökön, de nem jutottak a legjobb négy Mészáros Eszterrel.

Kemma.hu

A rangsorló részben két magyar csapat versengett, Pekler Zalán Mészáros Eszterrel, Péni István pedig Dénes Eszterrel. Bár előzetesen abban bíztak, hogy az egyik csapat döntőzni fog, ez most nem sikerült, előbbiek a tizedik, utóbbiak pedig a nyolcadik helyen zártak, de csak az első négy csapat küzdhet az éremért.

Pekler Zalán az Európa-bajnokságon
Pekler Zalán az Európa-bajnokságon
Fotó: MTK / Forrás: Facebook

A mezőnyben Mészáros lőtt a leggyorsabban, és pontosan is, így kiemelkedő, 316,3 körös eredménnyel zárt. A négyszeres Európa Játékok-győztes és már olimpiai kvótás Pekler Zalánnak azonban ezúttal nem ment jól, láthatóan nagyon küzdött, de sokat rontott, és végül 311,8 kört produkált, a csapat pedig 628,1 körrel fejezte be a viadalt, de a bronzmeccshez 630,4, az aranyhoz pedig 630,9 körre lett volna szükség.

Kissné Oroszi Edit szakágvezető elmondta az MTI-nek, hogy a két lány nagyszerűen teljesített, de a fiúk magukhoz képest picit gyengébbek voltak. Azt reméli, a délutáni edzésen Pekler és Péni javítani tudja a hibáit.

Pénteken a férfiak és nők légpuskás egyéni versenyét rendezik meg Győrben, amelyen két komáromi, Pekler Zalán és Bajos Gitta is szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában