Teke

2024.02.12. 11:15

Nem sikerült a bravúr a TSC tekéseinek

A Tatabányai Sport Club felnőtt teke csapata a Ferencvárossal nézett szembe a hétvégén sikertelenül. A fiatalok viszont győzni tudtak a budapesti találkozón.

Petrik József

Ismét győzelemre készülnek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

 A 3224 fás összeredmény a Ferencváros ellen nem volt elegendő, pedig kifejezetten jól indítottak a Bányász-lányok. Kozma Andrea 560 bábut dobva pontot szerzett, míg Rohrbacher Ferencné 541 fát ütött, és máris kettő-nullára vezetett a TSC. 

A második sorban megint becsúszott egy gyengébb eredmény, Tordáné Rasch Hajnalka, illetve a 31. gurítástól Koródi Anita - együtt - mindössze 489 fáig jutottak. A trióvá „duzzadt” páros másik tagja, Frank Klaudia 550 fát gurított. Az utolsó felvonásban Bukoveczné Soltész Katalin és Balla Ildikó már nem szereztek pontot.

Tihanyi Péter, a TSC technikai vezetője: - Sikerült megrángatni az oroszlán bajszát. Az abszolút élmezőnyhöz tartozó ferencvárosi hölgyek ellen még a mérkőzés felénél is vezettünk, de végül ők örülhettek a győzelemnek. Két sor után 2:2 volt az állás, és csak 6 fa volt a vendégelőny. Ezután jött a világklasszis Hári Boglárka, aki az új pálya csúcsig száguldott, 644 fás teljesítménnyel az egész mezőny fölé nőtt, és szinte egyedül eldöntötte a mérkőzést.

Az ifjúságiaknál 4:0-s budapesti siker született. A tatabányaiak eredményei: Szabó Liliána és Lázár Brigitta 449 fát dobott, míg a 13. életévét nyáron betöltőt Karácsony Dolli 468 bábut döntött le. 

TSC – FTC 0:4 (917:1019)

Tatabányai SC – FTC 2:6 (3224:3364)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában