Versengés

2024.02.26. 12:39

Dartsban is összecsaptak a rivális gimnáziumok +fotók

Az Árpád Gimnázium és a Bárdos László Gimnázium diákjai ismét egymásnak feszültek. Ezúttal a hazánkban is egyre népszerűbb dartsban.

Kemma.hu

Darts bemutató és mérkőzés az Árpád Gimnáziumban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A tatabányai Sport-Hotel Darts Club különleges eseményre várta a város fiataljait. Az egyesület az Árpád Gimnáziumban tartott egy bemutatót, szemléltetve, hogy miként zajlik egy mérkőzés hivatalos keretek között. Ezen felül az Árpád Gimnázium és a Bárdos László Gimnázium csapatai mérkőztek meg egymással, mintegy a hagyományos Mikulás-kupa mellékszálaként. Ezen kívül a tanulók ki is próbálhatták a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot.

Bárki kipróbálhatta a dartsot az Árpád Gimnáziumban
Bárki kipróbálhatta a dartsot az Árpád Gimnáziumban
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24  Óra

Az esemény főszervezőjével, a Sport-Hotel Darts Club ügyvezetőjével beszélgettünk a helyszínen, ahová szép számmal érkeztek a diákok játszani és szurkolni a társaknak egyaránt. Horváth Szabolcs elárulta, egy régi ötletét sikerült most megvalósítani, mivel egy ideje már tervezték, hogy népszerűsítsék a dartsot az iskolákban. Elmondása szerint a játék képes fejleszteni olyan képességeket, mint a matematika, vagy a szem- és kézkoordináció. Az alapötlet szerint a fentebb is említett Mikulás-kupa részeként csaptak volna össze az iskolák, de azt annak a szervezői nem akarták megbolygatni. 

Hazánkban is egyre népszerűbb a darts

A legutóbbi világbajnokságon óriási figyelem hárult a sportág csodatinijére, az akkor mindössze 16 évesen a döntőig menetelő Luke Litlerre. Ennek kapcsán árulta el Horváth Szabolcs, hogy tapasztalatai szerint a fiatalabb korosztályban is egyre népszerűbb a darts, egyre többen próbálkoznak meg vele az egyelőre még sikeresebbnek tekinthető labdás sportok helyett. A tatabányai dartsos szerint öt éven belül lesz állandó magyar játékosa a világ legnagyobb szervezetének, a PDC-nek.

Kiderült az is, hogy a tatabányai egyesületben kezdte a pályafutását az a Sárai Levente is, aki a tavalyi Európa-bajnokságon Kovács Patrik oldalán képviselte Magyarországot, de ezen kívül szerepelt már European Touron, és még magyar bajnoki fordulót is meg tudott nyerni.

Az iskolák közötti mérkőzést végül az Árpád Gimnázium nyerte meg, amivel visszavágtak a decemberi Mikulás-kupán kispályás labdarúgásban elszenvedett 3-1-es vereségért. A rendkívül szoros összecsapáson az első szettet 9-6-ra az Árpád, a másodikat 9-8-ra a Bárdos hozta, így alakult ki a „hazai pályán” játszók javára a 17-15-ös összesített végeredmény.

Aki szeretné magát kipróbálni a játékban, őket szeretettel várják a Sport-Hotel Darts Club játékosai, akikkel a közösségi felületükön lehet felvenni a kapcsolatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában