Legjobbak

2024.01.22. 15:40

Év játékosa-díjak özönével összegezték az elmúlt évet az Esztergomi Vitézek

A 2023. esztendő elején esedékes közgyűlését és Év Játékosa-díj kiosztóját tartotta a rugby, a futball, a floorball (teremhoki), a kézilabda és a gym-kategória szekcióiban az Esztergomi Vitézek. A január 21-ei, Rugby Club Hostel nagytermében megrendezett eseményen a díjkiosztóval párhuzamosan a sikerek és eredmények mellett a csapatok céljairól is szó esett.

Pöltl Zoltán

A rendezvény elején Neuzer András, az Esztergomi Vitézek Suzuki Rögbi, Atlétikai és Football Club elnöke mondott rövid köszöntőt, melyben többek között kiemelte, hogy az egyesület felnőtt kézilabda csapata professzionális lett, mely nagyban köszönhető Elek Gábor a női szakosztály irányítását szakmai igazgatójának és annak a folyamatnak, melyben 2megnyíltak a szponzorok pénztárcái”, s így nagy mértékű támogatáshoz jutott a klub. Ennek eredményeként a női kézilabda csapat költségvetésének 80 százalékát fedezi a szponzori összeg, tette hozzá a klub elnöke.

Neuzer András arról is beszélt, hogy az 1983-ban alapított Esztergomi Vitézek (EV) elsősorban a rugby által ma már Európában egy ismert márkanév, de a 2023-as évtől a kézilabda által is neves lett. Az elnök kiemelte, hogy az EV-ből már három játékos jutott be profiként az európai élvonalba tartozó klubokba, ugyanez a cél a kézilabda vonalon is, bár ott a rugby-vel ellentétben van európai élvonalba tartozó magyar klub.

Az est folyamán a szakosztályi beszámolók után jelentették be egymást követően az adott szakosztály Év Játékosa díjakat. Így többek között a labdarúgóknál Kammer Tamás, a kézilabdásoknál FU20 kategóriában Darvas Ákos, Férfi-kategóriában Nagy Márk, LU19 kategóriában Zséfár Sára, NB II Női kategóriában Csiki Renáta kapott díjat.

A rugbyseknél mások mellett Leány Női kategóriában Keresztesi Hanna, NBI-es kategóriában Stiglmayer Márk vehetett át elismerést, illetve az Év Önkéntese Takács István vezérdrukker lett. A több tucat díjat tartalmazó Év Játékosa 2023-tabellákat január 22-ei nappal kezdődő héten, az Esztergomi Vitézek Rugby AFC és Esztergomi Vitézek Kézilabda nevű facebookos oldalon teszik közzé teljes terjedelmükben.

A szakosztályi beszámolók mellett ezen a január 21-ei közgyűlési alkalmon az Esztergomi Vitézek Suzuki Rögbi, Atlétikai és Football Club vezetése ismertette a Suzuki Aréna és a Vitézek Gym nevű kondicionáló részleg üzemeltetésről és kihasználtságról szóló beszámolóját. Emellett kitért a kézilabda vonal, a rugby, a sportcsarnok és a hostel verseny- és eseménynaptárára és a sportorvosi lehetőségekre is, ahogy a 2023-as TAO-támogatások részleteire, valamint ugyancsak részleteibe menve taglalta az egyesület minden foglalkozási területének éves pénzügyi beszámolóját is, melyet az egyesület tagsága egyöntetűen elfogadott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában