Szkander

2024.01.06. 17:00

35 év után újra karban erős örökifjúk és ifjú titánok lepték el Dágot

Legutóbb 35 esztendővel ezelőtt feszültek egymásnak az egymáshoz közeli két település, Dág és Máriahalom karizmatikus versenyzői, hogy eldöntsék, kik is az erősebbek, illetve a legerősebbek közülük.

Kemma.hu

A szeniorok versenyét Rezsnyik István (középen) nyerte meg

Forrás: Beküldött

A három és fél évtizeddel ezelőtti megmérettetés főszervezője Büki Gábor volt, aki ezúttal két „ifjú” szervezővel, Pósfai Zsolttal és Siklósi Györggyel kiegészülve várta a két ünnep között a dági művelődési házban a szkanderezni vágyókat, hogy újra felelevenítsék a régi idők hangulatát és, hogy újra hagyományt teremtsenek a viadalból. A versenyre 21 nevezés érkezett, 16-an az „ifjú titánok”, öten pedig a szeniorok között indultak. 

Büki Gábor megnyitója után egyperces néma csenddel emlékezett meg a szépszámú jelenlévő a 35 évvel ezelőtti viadalon résztvevő, azóta azonban már az égi asztalokon szkanderező egykori versenyzőkre. A megemlékezés után következett a sorsolás, majd Pósfai Zsolt és két segítője, Megyei Zsolt, valamint Quintz György szólították a szkander­asztalhoz az indulókat.

A szünetekben a jelenlévő szurkolók is kipróbálhatták magukat az asztaloknál, és bizonyíthatták, hogy nem csak szájkaratéban jók... Örömteli volt látni, hogy a 35 évvel ezelőtti verseny résztvevői közül többen is ellátogattak szurkolni. Sok izgalmas mérkőzést láthattak a jelenlévők, akik nem bánták meg, hogy ellátogattak erre a rendezvényre. Jó hangulatú, közösségépítő és a szervezők reményei szerint hagyományteremtő eseményen vehettek részt. 

A verseny helyezettjei: 

  • I. kategória: 1. Wibling Márk, 2. Kanász József, 3. Gábris Norbert
  • II. kategória (szenior): 1. Rezsnyik István, 2. Éderle Lőrinc, 3. Siklósi György. 

A verseny helyezettjei kupákat, érmeket és okleveleket vehettek át az eredményhirdetésnél. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak a támogatásért Dág Község Önkormányzatának, a Dág KSE asztalitenisz-szakosztályának, a Minden Mindenkiért Egyesületnek, a Lehetetlen nem létezik civiljeinek, Zechner Zsúnak, Büki Gábornak, Pósfai Zsoltnak, Siklósi Györgynek és Vass Öcsinek. A tervek szerint a következő versenyt Máriahalmon rendezik, a szervezők elmondása szerint ezúttal nem várnak újabb 35 évet a következő erőpróbára... 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában