Kosárlabda

2023.12.16. 06:30

Lions: szlovén edzők meccselnek egymással Pakson

Az Atomerőmű mestere, Sebastjan Krasovec négy szezonon át irányította az Oroszlányt.

Kun Attila

Rahlir Jayvon Hollis-Jefferson (labdával) befejezte pályafutását Oroszlányon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Kosárlabda, NB I. A, férfi, alapszakasz, 12. forduló 

Atomerőmű SE–MVM-OSE Lions 

Paks, szombat, 18 óra. 

A Lions az előző fordulóban, hazai pályán egy már-már megnyert mérkőzést tett rendkívül izgalmassá a Kaposvár ellen, végül nem kis szerencsével aratott győzelmet (85–84). Az 5-6-os mérlegel álló oroszlányi csapat a kilencedik helyen zárta az előző fordulót. Az MVM-OSE-nál a héten változás történt a játékoskeretben, az amerikai Rahlir Jayvon Hollis-Jefferson közös megegyezést követően távozott a klubtól. 

Az Atomerőmű borzasztóan kezdte a bajnokságot, első hét mérkőzését egyaránt elveszítette, de a negyedik kudarc után kinevezett új vezetőedző, az oroszlányi csapatot 2018 és 2022 között négy szezonon át irányító szlovén Sebastjan Krasovec irányításával kezd egyenesbe jönni a gárda. A paksi együttes előző két mérkőzését egyaránt megnyerte (legutóbb a Szegedet verte hazai pályán 87–78-ra) és 3-8-as mérleggel jelenleg a 12. helyen áll. 

– Az ellenfél csapatában történt változások valódi versenytárssá tették a Paksot a liga élmezőnyében szereplő együttesek számára is. Nehéz mérkőzésre számítunk, mert minden pozícióból nagy fenyegetést jelentenek a pályán – nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban az MVM-OSE Lions vezetőedzője, a szintén szlovén Simon Petrov. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában