Teke

2023.12.16. 11:50

A TSC tavasszal harcba száll az előkelőbb helyezésért

A hatodik helyről várják a tavaszt az élvonalbeli tatabányai női tekések.

Petrik József

A tatabányai hölgyek jövőre előrébb lépnének

Forrás: Facebook/TSC

Viszontagságos félszezon áll a Tatabányai SC szuperligás női tekecsapata mögött, holott bravúros Balaton-parti pontszerzéssel kezdődött számára szeptemberben az őszi idény. A felnőttcsapat féltávnál a hatodik helyen áll a nyolc csapatot számláló élvonalbeli mezőnyben, míg az ifjúsági együttes a nyolcadik, utolsó helyen áll. A tatabányaiak szuperligás csapatának irányítását egyik kiváló versenyzőjük, Balla Ildikó vállalta magára. Ebben a „munkában” további két remek játékos, Koródi Anita és Kozma Andrea segítették csapattársukat.

– Nehezen állt össze a csapat az őszi idényre, hiszen elvesztettük az egyik kulcsemberünket, Németh Kingát, aki Ausztriába igazolt – emelte ki Balla Ildikó. – Az ifjúsági csapatunknál is történt változás, Lázár Brigitta kézsérülése miatt kényszerült pihenőre. Ám nagy örömünkre érkezett hozzánk egy fiatal tehetség, a csupán tizenkét esztendős Karácsony Dolli. Aztán az őszi pontvadászat hajrájában, hosszú kihagyás után ismét pályára lépett a színeinkben Buzánszky Anna. Eközben Szabó Liliána az egész szezonban kitartóan vitte a hátán az ifjúsági gárdát, amiért dicséret illeti.

A TSC szereplésére a hektikusság volt jellemző. Hol jól, hol gyengén gurítottak a hölgyek. Ami talán a leginkább fájó a kék-fehérek produkciójában, hogy éppen hazai környezetben hullajtottak el megszerezhető pontokat.

– Nagy csodát nem várhattunk magunktól, így a középmezőny elérését tűztük ki magunk elé célnak – hangsúlyozta Ildikó. – Ez, mondhatni többé-kevésbé sikerült is, hiszen a bajnokság felénél a hatodik pozícióban tértünk pihenőre. Igaz azonban, hogy hullámzó teljesítmény jellemezte játékunkat. A siófoki pontszerzés a Balatoni Vasas ellen a bravúr kategóriába sorolandó. Hazai pályán viszont sajnos nem mindig sikerült megmutatnunk a valós tudásunkat és ez pontokba került. Ha valakit mégis ki kellene emelnem a társaságból, az Frank Klaudia lenne. Klaudia hétről-hétre óriási fejlődést mutatott, nem utolsósorban példás edzésmunkájának is köszönhetően.

A női teke Szuperligában január 27-én kezdődik a tavaszi idény, a Tatabányai SC ekkor a Balatoni Vasas csapatát fogadja.
– Az alapcélunk változatlan, de nem lehetetlen a negyedik helyezés megszerzése sem – jegyezte meg Balla Ildikó. – Ehhez egy kis szerencse és alapos felkészülés szükséges. Csak most, az év utolsó két hetében pihenünk, január első hetében pedig már újra dőlnek a bábuk a csarnokban.

– Ezen a hétvégén még az egyéni országos döntőben szerepel Buzánszky Anna és Szabó Liliána – tette hozzá az elmondottakhoz Tihanyi Péter, a TSC technikai vezetője. – Bízom a lányok jó szereplésében, az ugyanis egy szép évzárás lenne a részükről. Mindenesetre Anna vidékbajnokságon elért bronzérme igencsak reményt keltő… 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában