Labdarúgás

2023.12.03. 20:04

35 éve hunyt el a Bányász mesteredzője, a Tanár úrra emlékeztek tanítványai

Dr. Lakat Károly négyszer irányította a Tatabányai Bányászt.

Kemma.hu

A tatabányai tanítványok mai napig nem feledik legendás edzőjüket

Forrás: Beküldött

Fotó: Beck Judit

Ma 35 esztendeje, hogy elhunyt Dr. Lakat Károly, aki nemcsak polgári foglalkozása (magyar irodalom és történelem szakos tanár volt), hanem futballtudása miatt is kiérdemelte a Tanár úr becenevet. A magyar válogatottban 13 alkalommal lépett pályára, később sikeres edzői karriert futott be. Ennek során négyszer (1957-62, 1970-74, 1980-82, 1985) irányította a Tatabányai Bányászt, amellyel 1973-ban és '74-ben is megnyerte a Közép-európai Kupát – olvasható a Puskás Intézet cikkében, emellett az ő edzősége idején, 1981-ben győzte le a Tatabánya a Real Madridot (2-1) az UEFA-kupában. 

A Tatabánya élő legendái együtt emlékeztek mesterükre
A Tatabánya élő legendái együtt emlékeztek mesterükre
Fotó: Beck Judit / Forrás: Beküldött

Tanítványai a mai napig nem feledik mesterüket. December 3-án a dr. Lakat Károly téren, az edző emléktáblájánál helyezték el az emlékezés gyertyáit. Hatan együtt, Fischer László, Csapó Károly, Kiss Imre, Lakatos Károly, P. Nagy László és Szabó György találkoztak és emlékeztek meg mesteredzőjükről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában